Zen'i en çok ayıran şey yatay sekme mantığının olmayışı. Bu da kullanım tarzınızı direkt etkileyen bir faktör. Hızlı olsun, gizliliğime önem versin ve sade olsun diyorsanız bence Brave.

Brave de kalayım o zaman. Önümüzde ki yıllarda, kendini geliştirirse, şans tanımayı düşünüyorum. Haklısınız Brave daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

Sorduğun sorudan bağımsız kendi deneyimimi de aktarmak isterim. Uzun süre tüm tarayıcıları kullanmış biri olarak bayadır kullandığım tek tarayıcı Vivaldi. Beni bu tarayıcıyı kullanmaya bağımlı tutan şey yatayda sekme altı sekme olması. Bu zen'e de yeni geldi sanırım ancak oradaki dikey olduğu için tercih etmiyorum. Tabi bu özellik böyle kullanım senaryosuna gerçekten ihtiyaç duyan insanlar için. Brave şu an için evet daha iyi bir tercih olabilir sizin için. Zen'in de henüz beta sürümüne yeni geçtiğini de unutmamak lazım. Daha gideceği çok yol var. Görselde de 11 sekme aktif olarak çalışıyor ve RAM kullanımı bu şekilde.

1760182005801.webp

Eklentiler(uzantı) kaç tane kurulu sizde?
1760182728934.webp

Bir de oyun açık sanırım arka da. %85 yediğine göre.
Ahahaha hayır hocam. Sadece çok fazla az az ram tüketen uygulama açık. Oyun gireceğim zaman 2 tane scriptim var arka plandaki uygulamaların hepsini kapatıyorum. Daha sonrasında tek scriptle tekrar açıyorum. Ki ana birkaç uygulamam açık olduğunda bile en düşük yüzde 45'i görüyorum. İmkanım olsa çok uzun zaman önce 32'ye çıkmıştım da işte lehimli ram illetinin sonuçları.