Bu fotoğrafı nasıl GIF yapabilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mufasa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 99
  • Etiketler Etiketler
    gif nasıl

Mufasa

Çalışkan
Yer
Marmara
Bu fotoğrafı dönen bir GIF yapmak istiyorum ücretsiz site önerir misiniz?

cargo44000-mavi-web.gif

Görsel zaten GIF, 1 frame içeren bir GIF. Başlık hatalı olmuş.

Image Magick ile kendiniz yapabilirsiniz. Windows için böyle. MediaFire bağlantısı.
Kod:
magick input.gif -coalesce -duplicate 11 -background none -gravity center -extent "1:1#" -virtual-pixel background -distort SRT "%[fx:t*360/n]" -set delay 10 -dispose Background -loop 0 -layers OptimizePlus output.gif

-coalesce disposal'ı iptal ediyor, 1 frame GIF için bir anlamı yok aslında.
-duplicate 11 kopya sayısı. Sıfırıncı frame orijinal görsel olduğu için istediğiniz frame sayısından bir eksik seçmelisiniz.
-background none arka planı transparan yapıyor. Orijinalde zaten öyle ama sonraki işlemler için ekstra belirtmek gerekiyor olabilir, diğer türlü denemedim.
-gravity center çeşitli işlemleri görselin hangi tarafını merkez alarak yapacağı, center ortası oluyor.
-extent "1:1#" görseli büyüterek 1:1 en-boy oranına getiriyor. Orijinal halinde dönerken bazı kısımlar viewport dışına çıkıyordu.
-virtual-pixel background döndürürken falan dışarıda kalan piksellerin rengini arka plan rengiyle aynı yapıyor.
-distort SRT "%[fx:t*360/n]" t o anki frame indeksi, n toplam frame sayısı olmak döndürülecek açıyı belirtiyor.
-set delay 10 1 birim 10 ms olmak üzere her frame için gecikmeyi belirtiyor.
-dispose Background dispose metodu.
-loop 0 sonsuz döngü. İstiyorsanız adet belirtebilirsiniz.
-layers OptimizePlus uygun dispose ve screen size kullanarak dosya boyutunu azaltmaya çalışıyor.

Chatgpt yapabiliyor. Bir kaç kere yaptırmıştım.
İnsanları 5 dakika bekletmede çok başarılı.
1749541221107.webp

Görsel zaten GIF, 1 frame içeren bir GIF. Başlık hatalı olmuş.

Image magick ile kendiniz yapabilirsiniz. Windows için böyle. MediaFire bağlantısı.
Kod:
magick input.gif -coalesce -duplicate 11 -background none -gravity center -extent "1:1#" -virtual-pixel background -distort SRT "%[fx:t*360/n]" -set delay 10 -dispose Background -loop 0 -layers OptimizePlus output.gif

-coalesce Disposal'ı iptal ediyor, 1 frame GIF için bir anlamı yok aslında.
-duplicate 11 kopya sayısı. Sıfırıncı frame orijinal görsel olduğu için istediğiniz frame sayısından bir eksik seçmelisiniz.
-Background none arka planı transparan yapıyor. Orijinalde zaten öyle ama sonraki işlemler için ekstra belirtmek gerekiyor olabilir, diğer türlü denemedim.
-gravity center çeşitli işlemleri görselin hangi tarafını merkez alarak yapacağı, Center ortası oluyor.
-extent "1:1#" görseli büyüterek 1:1 en-boy oranına getiriyor. Orijinal halinde dönerken bazı kısımlar viewport dışına çıkıyordu.
-virtual-pixel background döndürürken falan dışarıda kalan piksellerin rengini arka plan rengiyle aynı yapıyor.
-distort SRT "%[fx:t*360/n]" t o anki frame indeksi, n toplam frame sayısı olmak döndürülecek açıyı belirtiyor.
-set delay 10 1 birim 10 ms olmak üzere her frame için gecikmeyi belirtiyor.
-dispose Background dispose metodu.
-loop 0 sonsuz döngü. İstiyorsanız adet belirtebilirsiniz.
-layers OptimizePlus uygun dispose ve screen size kullanarak dosya boyutunu azaltmaya çalışıyor.

İnsanları 5 dakika bekletmede çok başarılı.

Görseli ben GIF yaptım. Kodu nereye yazıcaz reis ben beceremedim.

Image Magick'i indirin. İsterseniz winget install ImageMagick.Q8 CMD komutu ile de kurabilirsiniz. Sonra CMD açıp dosyanın bulunduğu klasöre gidin ve daha önce paylaştığım komutu istediğiniz parametrelerle çalıştırın.

CMD içinde klasöre gitmek yerine klasörü açıp adres çubuğuna cmd yazıp enter'a basabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt