Merhaba, elimde internet sağlayıcısının vermiş olduğu router bulunuyor ancak ciddi bir bufferbloat sorunu yaşıyorum. Bu nedenle yeni bir router almayı düşünüyorum. Ayrıca bir dönüştürücü (ONU) almam gerekir mi, yoksa elimdeki cihaz yeterli olur mu? 80 Mbps simetrik fiber internet paketi kullanıyorum. @Recep Baltaş hocam, hangi router modelini önerirsiniz, yardımcı olabilir misiniz? Azerbaycan'da yaşadığım için fiyat belirtmedim.
Var hocam, bütçe maksimum 150 manat. Parasına değerse 200 manata kadar çıkarım ama 80 -120 manat civarında halletmek istiyorum. Hocam siz birkaç model paylaşın ben uygun fıyatlı olanı seçerim. Hocam bir de rica etsem ASUS falanda paylaşırsanız sevinirim stok bitince siteye yansıtmıyolar malesem ürün olmayabilir de stokda sormam gerek.
Hero ne kadar? SFP portu da var ama senin mevcut modemini fiber kablo doğrudan giriyor gördüğüm kadarıyla. Bu dediğim modemi ve SFP‘yi kullanabilme için ciddi anlamda hem Router’ın hem de ONT’nin içerisindeki bilgilere erişebiliyor olman lazım.
Hero ne kadar? SFP portu da var ama senin mevcut modemini fiber kablo doğrudan giriyor gördüğüm kadarıyla. Bu dediğim modemi ve SFP‘yi kullanabilme için ciddi anlamda hem Router’ın hem de ONT’nin içerisindeki bilgilere erişebiliyor olman lazım.