Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Bufferbloat test sonuçlarına göre:Bufferbloat testinde sonucum aşağıdaki şekilde çıktı. Daha da düşürebilir miyim? Değerler iyi mi?
Eki Görüntüle 125127
- Bufferbloat sınıfınız A, bu iyi bir durum.
- Yüksüz gecikme 28 ms; bu kabul edilebilir bir değer.
- Aktif yük altında gecikme artışı, +21 ms; bu, yük altında gecikmenin arttığını gösteriyor, fakat yine de yüksek bir değer sayılmaz.
- Genel hız değerleriniz 114.0 Mbps indirme ve 45.7 Mbps yükleme olarak görünüyor; bu da çoğu kullanım için yeterli.
Daha iyi değerler elde etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. QoS Ayarları:
- Modem veya yönlendiricinizde QoS (Quality of Service) ayarlarını etkinleştirin.
- Kritik uygulamalara öncelik vererek gecikmeyi azaltabilirsiniz.
2. Kablolu Bağlantı:
- Mümkünse, kablosuz bağlantı yerine kablolu bağlantı kullanın; kablolu bağlantılar genellikle daha az gecikme sağlar.
3. Router Güncellemeleri:
- Router yazılımını güncelleyin; güncellemeler performansı artırabilir.
4. Arka Plan Uygulamaları:
- Test sırasında arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Özellikle büyük indirme veya yükleme yapan uygulamalara dikkat edin.
5. Modem/Router Yerleşimi:
- Modem ve yönlendiricinizin yerini optimize edin, sinyal kaybını azaltmak için taşınabilir konumda olup olmadıklarını kontrol edin.
Bu adımları deneyerek bufferbloat değerlerinizi iyileştirmeyi deneyebilirsiniz.
- Makaleler
- 1
Kime göre neye göre iyi? Dersek daha uygun olur. QoS ayarı düzgün yapılmış iyi bir ağ bağlantısında Bufferbloat ping artışları 1-2 ms ile sınırlı kalacaktır ve A+ sonucu alınacaktır. Sizin Download tarafında ping biraz fazla artmış. Evdeki birisi oyun indirirken sizin oyundaki pinginiz 21 ms artacak demek oluyor, bu çok hoş değil. Tabii berbat ayarlanmış veya QoS desteklemeyen bir cihaz ile test yapılsa 100-200 ms artışlar görürdük, bunlar berbat sonuçlar olurdu. Sizin sonucunuza iyi ile orta arası diyebilirim.
QoS ayarının ne kadar önemli olduğunu ve düşük ping için Fiber'e gerek olmadığını size şöyle kanıtlayabilirim. Ben 55 yıllık bir binada 35 yıllık kablolar ile VDSL kullanıyorum, santral ise sokağın başında, yani bana uzakta. Ayrıca kullandığım modemin Ethernet çıkışları Gigabit bile değil, Fast Ethernet, yani modem ile bilgisayar arasında bile sizden 10 kat daha düşük bir hız ile bağlıyım. Böyle bir durumda benim ping değerlerimin kötü olmasını beklersiniz değil mi? Ama bakın ping değerlerime, bunlar oldukça iyi değerler, birçok insanın Fiber interneti ile bile erişemeyeceği ping değerlerine ben VDSL ile erişiyorum. Birçok insan bu değerleri VDSL ile aldığıma bile inanmazlar.
QoS ayarının ne kadar önemli olduğunu ve düşük ping için Fiber'e gerek olmadığını size şöyle kanıtlayabilirim. Ben 55 yıllık bir binada 35 yıllık kablolar ile VDSL kullanıyorum, santral ise sokağın başında, yani bana uzakta. Ayrıca kullandığım modemin Ethernet çıkışları Gigabit bile değil, Fast Ethernet, yani modem ile bilgisayar arasında bile sizden 10 kat daha düşük bir hız ile bağlıyım. Böyle bir durumda benim ping değerlerimin kötü olmasını beklersiniz değil mi? Ama bakın ping değerlerime, bunlar oldukça iyi değerler, birçok insanın Fiber interneti ile bile erişemeyeceği ping değerlerine ben VDSL ile erişiyorum. Birçok insan bu değerleri VDSL ile aldığıma bile inanmazlar.
Dosya Ekleri
HayattYordu
Uzman
Arkadaşlar ben bu ayarı modemden ayarladığımda buradaki ms düşmüştü ama internetim biraz yavaşlamıştı ve izlediğim videolarda donma meydana geliyordu. Bu normal bir durum mu yoksa bende mi bir sorun vardı acaba?
- Makaleler
- 1
Hızın 3-4 Mbit düşmesi normal, ama donma olmaması lazım.Arkadaşlar ben bu ayarı modemden ayarladığımda buradaki ms düşmüştü ama internetim biraz yavaşlamıştı ve izlediğim videolarda donma meydana geliyordu. Bu normal bir durum mu yoksa bende mi bir sorun vardı acaba?