The Dungeon Master
Yetkin
- Makaleler
- 90
Şansa biri bana Discord'dan ulaşmıştı. Onla konuştuk ettik. Karakter kağıdı tasarladık beraber.
Ben filozof, dilbilimci, antropolojist arkaplanına sahip büyücü sınıfından bir Aarakocra (kuşadam) karakteri tasarladım.
Bugün oynadık. Olm manyak eğlenceli bir şeydi. İşin hesap kitabına çok takılmadan (çok da salmadık tabii ki) rol yapma ağırlıklı oynadık. Custom D&D oynadık. Yani resmi kuralların dışına çıkılabiliyor.
Böyle kendi aramızda tiyatral şekilde rol yapmamız, büyü yaparken uyduruk Latince sözler söylememiz, DM'in (oyun yöneticisi) hikayeyi anlık olarak şekillendirip dallandırması manyak eğlenceliydi benim açımdan.
Sıra tabanlı savaş sistemini de yaptık ve sinerjik uyumu yakalamaya çalıştık vs.
Oyuncu olarak tecrübe kazanıp oyunu öğrendikten sonra kendi sistemimi oynatma gibi bir planım var. Aslında bunu zaten yapacaktım ama o zaman "kah inerim yeryüzüne seyreder alem beni" moduna girdim ve yeni düzeliyorum

Gerçekten FRP, fantastik evren severler için manyak iyi bir şey. Oturum tam bitmedi bugün, yorulduk baya. 3 saat sürdü, daha da sürecekti yani.
Ezcümle şu ki, merakınız varsa, Discord FRP sunucularına girip bir bakın derim.