Bursa / Nilüfer Antika Pazarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canbozkurt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 483
  • Etiketler Etiketler
    nilüfer

canbozkurt

Yetkin
Makaleler
24
Yer
Ötüken
Herkese merhaba,

Bursa'da oturan veya bu tür şeylere merakı olup denk getirip gelmek isteyen arkadaşlar için Bursa'da çoğu kişin bilmediği bir pazardan bahsedeceğim.

Bursa, Nilüfer'de Agora Çarşısında her ayın 3.haftasına denk gelen Pazar gününde "Antika Pazarı" adı altında insanların kendi antika eşyalarını getirip sergilediği bir pazar açılıyor. Eski, tarihi veya otantik şeylere merak duyanlar için oldukça ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Ben denk getirip 2 kez gittim ve ikinciye de bugün gidince biraz fotoğraf çekip sizinle paylaşmak istedim.

Pazarda teknolojiden tutun, çatal, bardak çanak ve el örmesi işlemelere kadar sayısız hobi ve alanda da sergiler mevcut. Alan da oldukça büyük nereden baksanız herhalde 200 tezgahtan fazla vardır belki, kapalı alanda olduğu için 4 mevsim yaz - kış gidilebilir. İlk gittiğimde kış mevsimindeydi bugün de yaz olmasına rağmen şansımıza yağmurlu hava olmasına rağmen rahatça gezdik.

Bursa'da metro yoluyla Üniversite yönüne giden metroya bindikten sonra nilüfer durağında inerek az ileriden sağa döndüğünüzde Agora kapalı çarşısı yürüme mesafesi 5 dakika çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ben metroyla gittiğim için diğer gitme yollarına vakıf değilim, Google maps bağlantısını aşağıya bırakıyorum. Bu tür eski ve otantik eşyalara merakı olan arkadaşlar için çok güzel bir etkinlik olacaktır

Google Maps: Agora Indoor Market Hall · İhsaniye, Ahmet Vefik PaÅa Cd., 16130 Nilüfer/Bursa, Türkiye
İnsanları fotoğraf çekerken rahatsız etmek istemediğim için fazla bir şey çekmedim ancak fikir vereceğini düşünüyorum çeşitlilik açısından

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel. Eline emeğine sağlık gitmesek de sayende ucundan biraz görmüş olduk. Bu faydalı içerik için ayrıca teşekkürler.

Buralar çok pahalı oluyor, gerçek bit pazarlarında ucuz ve kaliteli şeyler denk gelebiliyor.

PS1'leri hemen al.

Orada sanki Nokia 6260 var gibi. Onu da al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…