Makaleler
1
Microsoft, Her Windows 11 PC'yi bir AI PC yapmak başlıklı yayınladığı bir Windows blog gönderisinde, Yeniden tasarlanmış bir görev çubuğu deneyimiyle Copilot'u akışınıza dahil etme bölümünün altında, Copilot'un ve bunun bir parçası olan Copilot Vision özelliklerin Windows'ta yer alan Arama kutusu ve Windows Search ile birleştirildiğini duyurdu.

Microsoft'a göre Copilot'un Windows Search ile birleştirilmesi ile yenilenen arama deneyimi, yenilenmiş bir tasarımda ışık hızında arama sonuçları, kullanıcı yazarken anında görünen ve güncellenen sonuçlarla uygulamaları, dosyaları ve ayarları bulmayı daha hızlı ve kolay hale getirir. Bu isteğe bağlı deneyim, Copilot Vision ve Copilot Voice'a tek tıklamayla erişim sağlanmasıyla da doğal bir katılım sağlar.

1760897860029.webp

Daha fazlası için:

Windows 11'i her ne kadar kullanmasam da izlediğim videolardan ve görsellerden yola çıkarak hiç beğenmediğimi söylemeliyim. Büyük şeyler falan bunlar Windows 10 da yoktu ve biz eksikliğini hiç hissetmedik. Mesela yeni cihazlara dayatılan Copilot tuşu vs gereksiz. Windows 10'dan daha fazla ne sunuyor bu 11? Copilota bende alt bardaki kısayoldan tek tıkla giriyorum fiziksel tuşa veya başka yere koymak gerçekten çok mu önemliydi?
Neymiş efendim Windows 10 eskiydi ve yeni nesil uygulamalar iyi çalışmıyordu. Biz hangi yeni oyun veya uygulamayı kullanamadık? Buna rağmen sapasağlam çalışan 10 un fişini çektiler.

Halihazırda zaten Edge/Bing ile entegre olan arama çubuğu bile kusursuz veya stabil bir şekilde çalışamıyor. Arama sırasında özellikle de farklı kelimeler eklediğiniz takdirde ya takılma ya da gecikme hissediyorsunuz. Bu duruma ekstra olarak bir de Copilot'un entegre edilmesi optimizasyon açısından nasıl bir sonuç verecek merak ediyorum.

Microsoft hizmetlerinin arkaplan optimizasyonu halen büyük bir sorun. ASUS TUF cihazımda Microsoft hizmetlerini ve türevlerini ne var ne yok kapattığımdan beri aldığım performansın yanından bile geçemiyor varsayılan olarak geliyor olan Windows 11.

Ha aynı saçmalıklar diğer taraflarda yok mu? Var. Bu zamanda Android ve Windows tarafında kendi işletim sistemini kendin modlayacaksın. Diyeceksiniz ki ''Apple aldım, bitti'' de olmuyor. Apple tarafında da arkaplan hizmetlerine yapay zeka entegre edilmeye başladığından beri bir ağırlık var, sadece kullanıcı deneyimini henüz bu kadar fazla etkilemiyor.

Son düzenleme:
Microsoft, Her Windows 11 PC'yi bir AI PC yapmak başlıklı yayınladığı bir Windows blog gönderisinde, Yeniden tasarlanmış bir görev çubuğu deneyimiyle Copilot'u akışınıza dahil etme bölümünün altında, Copilot'un ve bunun bir parçası olan Copilot Vision özelliklerin Windows'ta yer alan Arama kutusu ve Windows Search ile birleştirildiğini duyurdu.

Microsoft'a göre Copilot'un Windows Search ile birleştirilmesi ile yenilenen arama deneyimi, yenilenmiş bir tasarımda ışık hızında arama sonuçları, kullanıcı yazarken anında görünen ve güncellenen sonuçlarla uygulamaları, dosyaları ve ayarları bulmayı daha hızlı ve kolay hale getirir. Bu isteğe bağlı deneyim, Copilot Vision ve Copilot Voice'a tek tıklamayla erişim sağlanmasıyla da doğal bir katılım sağlar.

Eki Görüntüle 193977

Daha fazlası için:
Arkadaş birisi artık yerelde çalışan bir yapay zekayı Linux içerisine entegre etse de şu Windows biraz sussa ya.