Arkadaşlar, sadece TYT sınavına girdim, 870k geldi. Başlıktaki bölüm yeni açıldı sayılır, bu yüzden sıralamada bayağı yüksekten alıyor. Sizce gidilir mi yoksa bu yıl TYT çalışıp 200k'lara çekip daha garantisi olan bölümleri mi seçeyim? En önemli soru ise şu: Ben 200k sıralamalara kadar düşürebilir miyim, sadece TYT çalışacağımı düşünürsek? Temelsiz yaptım bu sıralamayı, evet birçoğunuza göre kötü ama benim gibi hiç çalışmamış birine göre fena değil gibi geldi.

Arkadaşlar, sadece TYT sınavına girdim, 870k geldi. Başlıktaki bölüm yeni açıldı sayılır, bu yüzden sıralamada bayağı yüksekten alıyor. Sizce gidilir mi yoksa bu yıl TYT çalışıp 200k'lara çekip daha garantisi olan bölümleri mi seçeyim? En önemli soru ise şu: Ben 200k sıralamalara kadar düşürebilir miyim, sadece TYT çalışacağımı düşünürsek? Temelsiz yaptım bu sıralamayı, evet birçoğunuza göre kötü ama benim gibi hiç çalışmamış birine göre fena değil gibi geldi.

Sevgili dostum, artık AI çağında yaşıyoruz. Yani bu tarz dertler gerçekten geride kaldı. Şahsen bir matematikçi olarak AI'in yapamadığı tek şey, soyut düşünme becerisiyle bağlam kurma yeteneği. Onun dışında senin gibi çinko karbon pilli bir vatandaşın kendisini geliştirmesi için üniversitelere, kitaplara veya hocalara ihtiyacı kalmadı. Eskiden internet yoktu, bilgi kısıtlıydı. Bundan 10 ile 15 sene önce internet her yerde yaygınlaştı, bilgiye ulaşmak kolaylaştı; ancak bilgiyi kullanması zordu. Şimdi bunlardan hiçbiri yok. Bilgiye ulaşması da kolay, öğrenmesi de kolay, uygulaması da kolay.

Kendini geliştir; her şey buna bakıyor.

Sevgili dostum, artık AI çağında yaşıyoruz. Yani bu tarz dertler gerçekten geride kaldı. Şahsen bir matematikçi olarak AI'in yapamadığı tek şey, soyut düşünme becerisiyle bağlam kurma yeteneği. Onun dışında senin gibi çinko karbon pilli bir vatandaşın kendisini geliştirmesi için üniversitelere, kitaplara veya hocalara ihtiyacı kalmadı. Eskiden internet yoktu, bilgi kısıtlıydı. Bundan 10 ile 15 sene önce internet her yerde yaygınlaştı, bilgiye ulaşmak kolaylaştı; ancak bilgiyi kullanması zordu. Şimdi bunlardan hiçbiri yok. Bilgiye ulaşması da kolay, öğrenmesi de kolay, uygulaması da kolay.

Kendini geliştir; her şey buna bakıyor.
Haklısın ama Cumhurbaşkanı olmak dışında neredeyse her meslek için diploma soruluyor.

Ben bu bölümü okuyordum yarıda bıraktım. Bırakma nedenim ise şahsi bir mesele yoksa bölüme ilgin varsa çok güzel bir bölüm. Sınavda 680 bin yapmıştım ve sende bu sıralamalarda bir bölüme gireceksin muhtemelen. O yüzden 2 yıl lise 5 yaşamaya hazır ol. Hele meslek yüksekokulu kampüs dışındaysa. Benim gittiğim okulda kampüs içindeydi ve bayağı iyiydi. Mümkünse kampüs içinde bir okul seç. Dersler konusunda ise özellikle istatistik hesaplamalar ve yazılım ağırlık dersler görüyorsun. İkisini harmanlamışlar yani. Python, Power BI, R gibi uygulamaları, dilleri sana öğretiyorlar. Veri Tabanı da öğreniyorsun tabii ki SQL vs. Eğer aklına takılan bir şey varsa cevaplayabilirim.

Ben bu bölümü okuyordum yarıda bıraktım. Bırakma nedenim ise şahsi bir mesele yoksa bölüme ilgin varsa çok güzel bir bölüm. Sınavda 680 bin yapmıştım ve sende bu sıralamalarda bir bölüme gireceksin muhtemelen. O yüzden 2 yıl lise 5 yaşamaya hazır ol. Hele meslek yüksekokulu kampüs dışındaysa. Benim gittiğim okulda kampüs içindeydi ve bayağı iyiydi. Mümkünse kampüs içinde bir okul seç. Dersler konusunda ise özellikle istatistik hesaplamalar ve yazılım ağırlık dersler görüyorsun. İkisini harmanlamışlar yani. Python, Power bir, r gibi uygulamaları, dilleri sana öğretiyorlar. Veri tabanı da öğreniyorsun tabii ki SQL vs. eğer aklına takılan bir şey varsa cevaplayabilirim.

Bende 681 bin yaptım sınavda ne yapacağımı bilmiyorum yaşadığım şehirde özel güvenlik ve koruma bölümü tutuyor 2 yıl vermek değer mi bilmiyorum.