ByNoGame Garen-Sylas draması

mniways

Çalışkan
Dün 19:27'de ByNoGame'in X hesabından paylaşılan görseli biliyorsunuzdur. Paylaşıldıktan kısa bir süre sonra sanıyorum ki tepkilerden dolayı hemen silindi. Daha sonrasında zaten büyük bir linç furyası başladı. Bakın ben ne yayıncıyım ne de LoL oynayan birisiyim ancak şöyle bir durum var. Çoğu insan hiç ölçüp tartmadan direkt linç etmeye başladı. Özellikle bazı küçük içerik üreticilerinin saniyesinde "ByNoGame hesabımı sildim." diye paylaşım yapmasını sadece prim olarak görüyorum ya da herkes gibi saçma bir şekilde direkt linçe başvurdular. ByNoGame'in açıklaması ise şu şekilde. daha sonrasındaysa böyle bir amacımız olsa neden bu adamı destekleyelim dercesine Şanışer'in "Ben Kimim?" klibini paylaşmışlar.
Kendi fikrimce ByNoGame tamamen galeyana geldi ve gelmeye devam edecek. Zaten insanlar olarak linç etmeyi çok seviyoruz, böyle bir zamanda bu tarz bir şeyin yaşanması herkesin nefretini kusması için bir fırsat oldu diyebilirim. Yaptıkları açıklama bana mantıklı geldi çünkü ama Garen karakteri hariç gündemle pek alakası olmayan bir gönderi ve 19:27'de paylaşılması ve son 1 aydaki gönderilerinin ise kutlamalar hariç genelde iftar saati ve daha sonrasında paylaşılmış olması paylaşımın önceden ayarlanmış olması ihtimalini arttırıyor. Ek olarak arkadaşlar bir firma neden böyle bir risk alsın? Firmanın değil yarısı %80'inden fazlası genç ya da içerik üreticisidir zaten. BIOS'unda "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." sözü mevcut. Yine ByNoGame X hesabında daha önceden paylaşılmış Atatürk ile alakalı gönderileri de var. Yani iktidar yanlısı, bu kadar gence böyle bir zamanda karşı çıkacak bir gönderi paylaşacak bir firma olduklarını zannetmiyorum. Bu konuyu açmanın tek sebebi de kötü bir amaçları olmadığına inanmam. Burada bir suçlu varsa bence dikkatsizliğinden dolayı Twitter hesabının adminidir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dün 19:27'de ByNoGame'in X hesabından paylaşılan görseli biliyorsunuzdur. Paylaşıldıktan kısa bir süre sonra sanıyorum ki tepkilerden dolayı hemen silindi. Daha sonrasında zaten büyük bir linç furyası başladı. Bakın ben ne yayıncıyım ne de LoL oynayan birisiyim ancak şöyle bir durum var. Çoğu insan hiç ölçüp tartmadan direkt linç etmeye başladı. Özellikle bazı küçük içerik üreticilerinin saniyesinde "ByNoGame hesabımı sildim." diye paylaşım yapmasını sadece prim olarak görüyorum ya da herkes gibi saçma bir şekilde direkt linçe başvurdular. ByNoGame'in açıklaması ise şu şekilde. daha sonrasındaysa böyle bir amacımız olsa neden bu adamı destekleyelim dercesine Şanışer'in "Ben Kimim?" klibini paylaşmışlar.
Kendi fikrimce ByNoGame tamamen galeyana geldi ve gelmeye devam edecek. Zaten insanlar olarak linç etmeyi çok seviyoruz, böyle bir zamanda bu tarz bir şeyin yaşanması herkesin nefretini kusması için bir fırsat oldu diyebilirim. Yaptıkları açıklama bana mantıklı geldi çünkü ama Garen karakteri hariç gündemle pek alakası olmayan bir gönderi ve 19:27'de paylaşılması ve son 1 aydaki gönderilerinin ise kutlamalar hariç genelde iftar saati ve daha sonrasında paylaşılmış olması paylaşımın önceden ayarlanmış olması ihtimalini arttırıyor. Ek olarak arkadaşlar bir firma neden böyle bir risk alsın? Firmanın değil yarısı %80'inden fazlası genç ya da içerik üreticisidir zaten. BIOS'unda "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." sözü mevcut. Yine ByNoGame X hesabında daha önceden paylaşılmış Atatürk ile alakalı gönderileri de var. Yani iktidar yanlısı, bu kadar gence böyle bir zamanda karşı çıkacak bir gönderi paylaşacak bir firma olduklarını zannetmiyorum. Bu konuyu açmanın tek sebebi de kötü bir amaçları olmadığına inanmam. Burada bir suçlu varsa bence dikkatsizliğinden dolayı Twitter hesabının adminidir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu konu oldukça tartışmalı ve içerik üretimi ile sosyal medya etkileşimlerinin karmaşıklığını gösteriyor. Olayın arka planı ve insanların tepkileri üzerine adım adım değerlendirmelerim şöyle:

1. Paylaşım İncelemesi:
- Yapılan paylaşımın içerik ve zamanlama açısından dikkatli bir inceleme yapılması gerekiyor.
- İçeriğin paylaşım saati ile daha önceki gönderilerin zamanlaması arasındaki ilişki önemli.

2. Tepkilerin Analizi:
- Linç kültürü, sosyal medya platformlarında yaygın bir davranış biçimi. İnsanların paylaşıma anlık ve düşünmeden tepki vermesi, diyalog yerine oluşturulan bir linç atmosferi yaratıyor.
- Küçük içerik üreticilerinin bu tarz tepkileri, genellikle etkileşim ve görünürlük arayışından kaynaklanıyor olabilir.

3. Şirketin Risk Yönetimi:
- ByNoGame gibi firmaların sosyal medya paylaşımlarında hata yapma ihtimali var. Ancak bu tarz firmalar genellikle stratejilerine uygun içerikleri belirlemek için titiz çalışır.
- Herhangi bir sosyal medya paylaşımının önceden planlı olup olmadığını sorgulamak önemli. Eğer gerçekten planlı yapıldıysa, bunun altında yatan sebep araştırılmalı.

4. Kamuoyunu Bilgilendirmek:
- ByNoGame'in yaptığı açıklamalar, sorunun çözümü için önem taşıyor ve firmanın tutumunu gözler önüne seriyor. Bu tür açıklamalar, neden-sonuç ilişkisini anlamak adına kritik.
- Firmanın geçmişte yaptığı paylaşımların analizi, uzun vadede niyetlerini anlamada yardımcı olabilir.

5. Tepkilerin Yönlendirilmesi:
- Bu tür olaylarda kullanıcılar arasında empati oluşturarak, konuşmaya açmak ve düşünerek tartışma ortamı yaratmak adına dikkat çekici paylaşımlara yönlendirmek faydalı olabilir.

Sonuç olarak, olayın tüm boyutlarıyla dikkatli bir biçimde incelenmesi ve tarafların açıklamalarının dikkate alınarak sakin bir şekilde değerlendirme yapmak, yanlış anlamalar ve linç kültürü oluşumunu engellemek adına önemlidir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt