C# mı Java mı Kotlin mi?

Murqin

Başarılı
Yer
N/A
Sizce hangi dili öğrenmeliyim? C#'da nesne yönelimle programlamadan öncesine hakimim. Fakat yazılımda beni bağlayacak bir şey bulamıyorum. Ne yapacağım? Yapsam ne olacak? Ne kazanacağım? Öğrensem ne değişecek? Günlük kullanımım için gereken şeyleri güç bela da olsam AI'a yazdırabiliyorum. Geleceğim hakkında çok karamsarım, ne yapsam boş kafasındayım.

Ne için lazım? Java ve Kotlin genelde Android için kullanılır. Ama C# her alanda kullanılabilir diye biliyorum. Bu arada yanlış anlama Java da çoğu alanda kullanılabilir ama Kotlin'den pek emin değilim. Benim önerim C#.

Son düzenleyen: Moderatör:
AI olayları birleştirmekte zorlandığı için detaylı bir projede patlıyor yani hala yazılım sektörü aktif bir sektör sadece artan oranlarda beraber rekabet fazla. Bence C#'a hakimliğin varsa Java çok daha mantıklı Java çoğu yerde kullanabileceğin ve C# gibi dillere nazaran tabii biraz daha zor olan bir dil türü. Kotlin için çok bir yorum yapamıyorum Android Studio'nun zorla kullandırtmak istediği dil diye aklımda kaldı. Ben Java'ya alışkınım diye view activity ile girip dili Java seçiyorum.

Eğer ki C# öğrenirsem düşündüğüm ilk şeylerden biri CS2 sunucu eklentileri yazmak, Java öğrenirsem minecraft modları. İkisini bir ara öğrenmek de syntax benzerliğinden dolayı cazip gelse de 2 dili aynı anda öğrenmek bir tık "nE" moduna sokuyor beni...

Programlama bilgin çok derin değilse iki dili aynı anda öğrenmeye çalışmak biraz zor olabilir; ancak dediğin gibi Java ve C# birbirine benziyor. Üstesinden gelirim diyorsan ne âlâ. Yine de önce birini sağlamlaştırmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu arada yanlış anlama Java da çoğu alanda kullanılabilir ama Kotlin'den pek emin değilim.
Kotlin ile web server yapabiliyorsunuz, kendi platform agnostik UI frameworkleri var. Android, iOS, Windows, Linux, MacOS ve web de dahil olmak uzere her platforma tek kod base ile UI uretebiliyorsun. Kotlin'i tek kullanmayacagin (kullanamayacagin demiyorum, dikkat) nokta oyun gelistirme olur. Onda da oturakli bi oyun motoru yok Kotlin icin gelistirilmis. Olgun durumda olan bi oyun motoru olsa, ona da kullanirsin. JOGL'i Kotlin'de kullanirsan kendin 2D oyunlar yapmak icin basit bi motor yazabilirsin ama efora deger mi kendin karar vermen lazim.
Bu arada yanlış anlama Java da çoğu alanda kullanılabilir ama Kotlin'den pek emin değilim.
C#'i hangi alanlarda kullanabiliyorsan, Java'yi da o alanlarda kullanabilirsin. Asiri nis bi proje turu icin secmediysen C#'i (mesela plugin dili sadece C#'tir vs), Java'da garanti yapabiliyordur.
Eğer ki C# öğrenirsem düşündüğüm ilk şeylerden biri CS2 sunucu eklentileri yazmak, Java öğrenirsem minecraft modları.
Java ogrenmek zorunda degilsin Minecraft modlari yazmak icin. Kotlin kullanabilirsin. Java ile yapabilecegin her seyi Kotlin'le de yapabiliyorsun. Burda bahsi gecen sey sadece modlar, eklentiler vs degil. Kotlin, Java ile tamamen geriye donuk uyumlu. Herhangi bir Java kutuphanesini hic bir sekilde zorlanmadan Kotlin ile kullanabilirsin.

İkisini bir ara öğrenmek de syntax benzerliğinden dolayı cazip gelse de 2 dili aynı anda öğrenmek bir tık "nE" moduna sokuyor beni...
Dil degil programlama ogren. Dil yerine programlama ogrendiginde diller arasinda gecis yapmak o kadar zor gelmeyecek. Ben sirkette, Java, Kotlin, C# ve PHP ile calisiyorum. Ara ara JS ile script yazdigimda oluyor. Butun bu dillerde tabii ki uzman degilim, en derin tricklerine kadar hakim degilim. Ancak ihtiyacin olan kismini ogrenmek o kadar zor degil gercekten programlama bilgin oldugunda.

C# ile başla sonrasına sonra karar ver bence çokta kasma.

Programlamanın mantığını çözdüğünde dil öğrenmek zor bişi değil ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…