Çözüldü CachyOS kurarken Secure Boot Violation hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheKnight1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 127
  • Etiketler Etiketler
    cachyos
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheKnight1

Çalışkan
Böyle bir hata veriyor. Daha önce Mint yüklemiştim sorun olmamıştı. BIOS'tan sonra çıkıyor direkt.

Çözüm
CachyOS, Mint gibi Secure Boot destekli gelmiyor. Bu yüzden Secure Boot özelliğini BIOS'tan kapatıp öyle kurulum yapmanız lazım. Kurulumu bitirdikten sonra kendiniz elle Secure Boot anahtarlarını kurabilirsiniz.
CachyOS, Mint gibi Secure Boot destekli gelmiyor. Bu yüzden Secure Boot özelliğini BIOS'tan kapatıp öyle kurulum yapmanız lazım. Kurulumu bitirdikten sonra kendiniz elle Secure Boot anahtarlarını kurabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Secure Boot nereden kapatılıyor? BIOS'ta Secure Boot kısmında standart ve Custom seçeneği var.

@001, hocam çözdüm şimdi. Ama dualboot yapmak istediğimde diskimin ayrılmış olduğunu gördüm. Bir de bir hata var.

Dosya Ekleri

• 17806706492486230012822229331751.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 16
  • 17806706673333933775047080490455.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 16
Bunlar kurulum sonrası için yapılabilecek ayarlar secure boot sorunu için ventoy kullanmak en mantıklı çözüm.

@TheKnight1, bir bolumu baskasi ile degistir secengini secince Btrfs olan bolumu secebiliyor musunuz? EFI hatasinin nedeni diskteki EFInin boyutu kucuk o yuzden problem var diyor. Bicimlendirme duzelirse o da duzelecektir.

Eger ustteki yontem calismazsa "Elle bolumlendirme" secenegini secip, o Btrfs kismini silebilir, ekstra yer lazimsa NTFS'i kucultebilir, ve asagidaki birimleri olusturabilirsiniz.

1. 4096 MB buyuklugunde FAT32 bolumu, /boot dizinine baglanacak, boot bayragi olmali
2. Geriye kalan bos alani Btrfs secip / dizinine baglamaniz yeterli.

Alttaki seçeneklerden birini seçtim ve oldu. Mavi bölümü silip sarıya katsam sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…