CachyOS'e bayıldım!

Arch ile W'yi kullanıyorum DUAL ile Secure Boot yüzünden CachyOS kullanamıyorum. Açıkçası her PC'yi kapatıp açtığımda SB kapatıp, açmak istemiyroum...
Bilgisayarınız Acer değilse Secure Boot'u açıp kapatmak sadece bir BIOS ayarına bakıyor. Acer ise o zaman haklısınız çünkü Acer bilgisayarlarda Secure Boot ayarını değiştirebilmek için BIOS'a -geçici olarak da olsa- şifre koymak gerekiyor

Ben şahsen Secure Boot'u her seferinde kapatıp açmaktan çekinmiyorum. Taş çatlasın 1 dakika alıyor. Bilgisayar abime ait iken sorun oluşturuyordu çünkü ben Secure Boot kapalı bir şekilde Linux kullanıp bilgisayarı kapattıktan sonra ben dışarıdayken abim bilgisayarı açıp Secure Boot'un açık olmasını isteyen bir oyuna girebilirdi ve sonra "Şunu düzelt" diye benim başımın etini yerdi. Ancak şu anda hiç çekinmiyorum, alıştım.

Arch ile W'yi kullanıyorum DUAL ile Secure Boot yüzünden CachyOS kullanamıyorum. Açıkçası her PC'yi kapatıp açtığımda SB kapatıp, açmak istemiyroum...
sbctl yazılımı sayesinde secure boot açıkken de Linux kullanabilirsin. CachyOS kullanıyorum ben de ve secure boot açıkken bile sorunsuz çalışıyor.

sbctl yazılımı sayesinde secure boot açıkken de Linux kullanabilirsin. CachyOS kullanıyorum ben de ve secure boot açıkken bile sorunsuz çalışıyor.
Bu arada CachyOS'in Wiki sayfasında zaten Secure Boot için gerekli adımlar yazılmış. Ben de 1 saat kadar önce Secure Boot'u ayarladım ve şu anda hem Windows 11 hem de CachyOS, Secure Boot ile çalışıyor

Bu sayede Windows ile Linux arasında her geçiş yaptığımda zırt pırt Secure Boot'u kapatmama gerek kalmadı. Tabii hala USB bellek ve harici SSD'mdeki Linux kurulumlarına boot etmek için Secure Boot'u kapatmam gerekiyor fakat onun dışında hiç gerek kalmadı

Ek olarak oluşturduğum Secure Boot anahtarlarını dışarıya da aktardım. Bu sayede diğer kurulumlarımı da imzalayabilirim diye düşünüyorum. Hatta CachyOS'i yeniden kurduktan sonra da kullanabilirim

Bende dün CachyOS kurdum, kernel’i özelleştirip ek ayarlar yaptım sonuç olarak sistem oldukça akıcı hale geldi. Chrome açıkken bile 4-5 GB RAM kullanımı görüyorum. Masaüstü ortamında kompozitör kapatılabiliyor, bu da ekstra avantaj sağlıyor. Tek oynadığım oyun Half-Life ve o da sorunsuz çalışıyor. Kompozitör kapalıyken çok daha tepkisel çalışıyor. CachyOS’tan oldukça memnun kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…