Cahillik mutluluk mudur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
  • Etiketler Etiketler
    mutluluk
Bu tanım olaylarında çok kafa patlatmak gerekiyor. Cahil adam cahildir deyip geçesim geliyor.
Cahil'in kelime anlamı, eğitim görmemiş kimse gibi bir şeye karşılık geliyor. Hiç eğitim görmeyip bir işte çok ustalaşan ve kendini geliştiren birisi, eğitim görmediği için cahil, lakin bir işi çok iyi bildiği için de bilgili oluyor. Aslında çelişki var, bunun için net bir tanım olması gerekiyor. Buradaki iş kavramını meslek olarak algılamamak gerek, herhangi bir alanda kendini fazlasıyla geliştiren insanlar da bu gruba dahildir.

Evet. Mesela ben cahil olmadigimi düşünüyorum (genele göre) ve cahil olduğunu dusundugum kişiler daha mutlu. 31 eehege put kanka bir kızla sevgiliyim off falan diyen ve olabilecek en aptalca sarkilari dinleyen, kitap okumayan, saatlerce insta ve tiktokta video kaydiran, her gün sevgili degistiren ve gündemden bir haber olan insanlar kesinlikle benden daha mutlu. Emin olun sizden de daha mutlu.

Cahili öyle açıklayanlar da cahildir. Cahil dediğimiz kişi farkında olmayandır. Bir kategoride en iyisi olmak sizi cahillikten çıkarmaz. A konusunun ustası, B konusunda yetersizdir. B konusunda farkında olmadığı ve bilmediği şeyler hakkında yorum yapıyorsa cahildir. Kısaca cahillik bilgi ile ölçülmez olayları yorumlamaya dayanır.

Cahillikten ziyade farkındasızlık mutluluktur, dünyadaki her şeyin farkında olsaydınız yaşayamazdınız.

Bazen öyle oluyor. Bazı şeyleri bilmek gerçekten mutsuzluğa neden oluyor, keşke bundan haberim olmasaydı diyorsun.

Mutluluktur. Çocukken oynadığım oyunlardan felaket zevk alıyordum çünkü o oyunun dünyasını gerçek dünyaymış gibi algılıyordum. Şu an oyun geliştiren birisi olarak oynadığım tüm oyunlardaki mekaniklerin nasıl yapıldığını anlayabiliyorum ve bu canımı sıkıyor.

Biraz daha açmak gerekirse, chunk sistemini örnek gösterebilirim. Ortaokulda GTA Vice City oynarken şehrin neresinde olursam olayım insanların hala hareket ettiğini, düzenin aktığını sanardım. Ama sadece etrafımdaki görünmez kutuya girince hareket ediyorlarmış

Bir örnek daha vermem gerekse yemek derdim. Şu an elime ne alırsam alayım içindeki vitaminleri, kaloriyi, proteini falan düşünerek yiyorum. Çocukken pastayla domatesin arasında bir fark yoktu benim için.

Her oyun bu mantıkta mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…