Çalınan Gmail hesabı nasıl kurtarılır?

Ricardo Quaresma

Başarılı
Hesabım yaklaşık 1 yıl önce çalındı. Çalan kişi kurtarma mailini ve telefonunu silip kendi bilgilerini eklemiş ve 2AD açmış. Bu hesabı nasıl kurtarabilirim?

İki aşamalı doğrulama açtıysa imkansız alınamaz.

Aradan 1 yıl geçiyor; hesabı ele geçiren kişi, kurtarma e-postasını ve telefon numarasını kaldırıyor ve iki adımlı doğrulama ekliyor. Eğer çok ünlü ya da zengin biri değilseniz, hesabınızı kurtarmanız pek mümkün değil. Soğuk bir su içebilirsiniz. Bundan sonra başka böyle bir hacklenme vakası yaşamak istemiyorsanız, şu videoya ve videodaki siteye göz atınız.

Hocam hemen her hesabınızda iki adımla doğrulama seçeneğini muhakkak aktifleştirin. Kurtarılır mı bilmiyorum ama 2AD gerçekten hayat kurtarır. Ortalama 100 kişi takip ettiğim Instagram hesabıma bile saldırmışlardı. Ellerine ne geçecekse artık bilmiyorum. Microsoft Authenticator tavsiye ederim.

Geçmiş olsun bu arada.

Yine Google rezilliği, banada aynı şekil oldu muhattap olmadığı için kurtaramazsın.
Neden dislike attığımı yazmam gerekirse aslında yorumunuzda bir nebze haklılık, bir nebze de haksızlık var. Buradaki hacklenme durumunda suçlu Google ise ve saldırgan Google'daki bir zafiyetten faydalanıp bunu yaptıysa evet haklısınız. Ama böyle bir olay en son ne zaman oldu ki? Yüksek ihtimalle buradaki hacklenme durumu bir OPSEC hatasından kaynaklanıyor. Bu durumda da Google'ı suçlamak mantıksız. Hangi durumda mantıklı olabilir? Google çok ünlü, zengin kişiler için daha fazla çaba sarf edebilir ve hesaplarını kurtarmaya yardımcı olabilir. Ama normal bir kullanıcıda bunu pek yapmaz. Buradan belki haklılık payınız olabilir ama buradaki hatanın büyük kısmı, kullanıcının teknolojiyi kullanırken dikkatli kullanmamasından kaynaklanıyor gibi duruyor.

Microsoft Authenticator
Microsoft yerine açık kaynaklı bir 2 adımlı doğrulama uygulaması kullanılmasını öneririm. Hatta mümkünse, kullanılmayan eski bir telefonun her şeyi sıfırlanıp internet bağlantısı tamamen kapatıldıktan sonra bir doğrulama uygulaması yüklenmesi ve iki aşamalı doğrulama için o cihazın kullanılması mantıklı olabilir. Cihazda internet bağlantısı kapalı olacağı için virüs bulaşmaz, bulaşsa bile geri gönderemez.

Son düzenleme:

Hocam ben profesyonel anlamda çok bilgili değilim bu konuda. Telefon ile doğrulama+ Mail ile doğrulama + Microsoft kullanıyorum uyumlu hesaplarda. Tabiri caizse Allah ne verdiyse açıyorum.

Henüz hiç sorun yaşamadım.

Hesabım yaklaşık 1 yıl önce çalındı. Çalan kişi kurtarma mailini ve telefonunu silip kendi bilgilerini eklemiş ve 2AD açmış. Bu hesabı nasıl kurtarabilirim?

Daha önce hesabınıza girdiğiniz bir cihazla şifremi unuttum diyerek belki küçük bir ihtimal ama Google sizi dogrularsa alabilirsiniz hesabı.

Hocam ben profesyonel anlamda çok bilgili değilim bu konuda. Telefon ile doğrulama+ Mail ile doğrulama + Microsoft kullanıyorum uyumlu hesaplarda. Tabiri caizse Allah ne verdiyse açıyorum.

Henüz hiç sorun yaşamadım.
Telefon ile doğrulama en güvensiz olan yöntemdir. SS7, hâlihazırda birçok güvenlik açığı barındıran bir teknoloji olduğu için bir SMS'in okunması veya başka bir cihaza yönlendirilmesi gibi işlemler kolayca yapılabilir.
E-posta ile doğrulama yapılabilir ancak buradaki sorun, diğer e-posta adresinin nasıl korunacağıdır. Bence en mantıklı seçenek ise HOTP ve TOTP iki aşamalı doğrulama yöntemleridir. Bunlar, cihaz içerisinde, internet bağlantısı gerektirmeden çalıştığı için çok daha güvenlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…