Garibime gidiyor. Yani CoD: BO6'da en çok sevilen Nuketown haritasını bile Blazetown yapıp, her yere esrar koymuşlar. Savaş oyunu değil mi oğlum bu? Eskiden CoD oyunları hep vatan, millet, sakarya için savaşırdı. Şimdi utanmasalar Snoop Dogg'dan daha fazla esrar içme challenge yapacaklar.
Garibime gidiyor. Yani CoD: BO6'da en çok sevilen nuketown haritasını bile blazetown yapıp, her yere esrar koymuşlar. Savaş oyunu değil mi oğlum bu? Eskiden CoD oyunları hep vatan, millet, Sakarya için savaşırdı. Şimdi utanmasalar snoop Dogg'dan daha fazla esrar içme challenge yapacaklar.
Black OPS oyunlarındaki düşman olarak lanse edilen Güney Amerika halkları genelde bunlarla anılıyor. ABD ve böyle ordu seven CoD gibi oyun firmaları da bunu destekliyorlar. Bu oyunların ABD alıcılarının büyük çoğunluğu asker, vatansever aileler oluyor. Yani onların düşüncelerini okşuyorlar ve devletlerinin savaşlarda haklı olduğunu yansıtıyorlar. Zaten oyunları yaparken askerlerden danışmanlık alıyorlar. Tamamen yanlış demiyorum ama propagandaya girecek kadar abartma var.
Hatta son MW'lerde bizim terör olarak gördüğümüz grupları, oyunda özgürlük savaşçısı diye yansıtıyorlardı. CoD'un siyasi ayağı normal bir şey yani. Zaten seriyi düzenli oynayan herkes bunu bilir.
Çok oyunculu modlarda varsa bir şey diyemiyorum. O da ABD'nin denetimsizliğinden kaynaklanıyor diyebilirim. Genelde belirli yaş üstüne satıyorlar. Tabii görünürde öyle Xbox konsolları ve CoD oyunları ile çekilmiş resimler çok yaygındır. Bunun üzerine çok fazla yasa, kural vb. getirdiler. Tabii genelde bunu Avrupa yapıyor.
Ben geliştirici olsam hikaye hariç böyle şeyler eklemezdim. Yani sevmedikleri Güney Amerikalı ülkeleri kötülemeye multi özelinde gerek yok. Satış yapabilseler zaten bunları da yapmazlar. Aynı Rusya, Türkiye gibi korsan tüketimin yaygın olduğu Brezilya'ya da arada geçiriyorlar kısaca. Siyasi ayağı yoktur da demiyorum, ama kapitalizm paraya bakar. Paran varsa seni de oyununda iyi gösterir.
CoD oyunlarını fazla oynamadım ancak bir oyununda binaya baskın yapıyorduk sanırım. Çocuğu vurduğumuzda bize bir bildirim veriyor ve görev başarısız oluyordu. Savaşın olumlu, olumsuz yerlerine değiniyor olabilirler.
Günümüz illegal dünyası uyuşturucu üzerinden dönüyor. Çünkü silah ile birisini vurmasan da olur, ancak uyuşturucu bağımlısıysan kurtulması çok zor. Onların da işine geliyor. Konuyu çok çarpıttım, umarım anlamışsınızdır.