Can Temiz'in Edgar Allan Poe dövmesi yaptırmış olması

Lacan 12

Üstün
Makaleler
82
Video:

İlgili uzun video:

Videodan SS:

Edgar Allan Poe kimdir peki, kısaca anlatayım.

Edgar Allan Poe, Amerikan yazar ve şairdir. Gotik edebiyatın ustası ve öncülerinden biri olarak kabul edilir. Ayrıca şaşırtıcı olarak tek başına, döneminde sefalet içinde yaşamış Poe, günümüz fantastik, bilim kurgu ve polisiye türlerine de ciddi anlamda yön vermiş, bugünkü haline şekillenmesinde ciddi rol oynamıştır.

Erken yaşta anne baba kaybı olan ve bunun üstüne çeşitli trajediler yaşayan, tabiri caizse hayatının kendisi trajik olan Poe sefalet içinde yaşamış olmasına karşın dehşet bir zekaya sahiptir. Ben de kendi gotik öykülerimi yazmaya onunla tanıştıktan sonra başladım. İnsanın karanlık taraflarına odaklanması, betimleme yeteneği okuyucuyu ürperti içinde bırakmaktadır. Poe, sadece okunmak için okunacak bir yazardır. Ki, zaten gotik edebiyatta eser verenlerin azlı çoklu psikolojik anlamda bir garipliği olması elzem bana kalırsa. O öyküler normal bir kafadan çıkamaz.

Can Temiz'in şarkılarının fontlarına bakalım:

Gotik font kullanımına dikkat kesildim. Bunun yanında Can Temiz'in şarkısı olan Misafir'deki şiirin imgesel olarak çok güçlü bir anlatımı söz konusu. Gotik edebiyatta bu imgesel anlatımı ciddi anlamda görürsünüz. Ayrıca Poe'nun eserlerinde de pek ala. Benim kitabım da edisyon incelemesinden onay alırsa benimkinde de görülecek ^^
Buna ekstra olarak Can Temiz'in röportajında, "Sözlerimle resim yapmayı seviyorum." demesi tam bir gotik edebiyat işi.

Boynundaki Poe dövmesini görünce yani onun Poe sever biri olarak görünce aşırı mutlu oldum. Sanki dövmeyi kendim yaptırmışım gibi heyecan yaptım.
Şarkıcılarla kendisini özdeşleştiren kişilere garip bakardım ama aslında mümkünatı var. "Havhavhav" söyleyenle siz yine de özdeşleşmeyin ama.
Can Temiz ve Can Bonomo sevdiğim en üst şarkıcılar.

Dinlemeniz için Misafir'i bırakıyorum, kaliteyi görün:

Sözleri:

Son düzenleme:
Görünüşe göre Can Temiz'in estetik ve temaları üzerine derin bir ilgiden bahsediyorsunuz. Şarkı sözlerinin gotik edebiyat ve Edgar Allan Poe’nun eserleriyle uyumlu olduğunu belirtiyorsunuz.

Eğer ek bilgi veya tartışmak istediğiniz belirli bir konu varsa, onu daha iyi anlamama yardımcı olabilirim. Şarkılar, dövmeler veya sanat temaları üzerine derinleşebiliriz. Hangi konuyu isterdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…