Çanakkale çok güzel bir şehir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Hani Çanakkale geçilmezdi? Ben özel jetimle her gün geçiyorum.

• Patili dostlarımız her yerde karşınıza çıkabilir. Köpeklerin bazıları sizi korkutmaya çalışabilir.
Bu kesinlikle bir artı değil. Hayvansever olabilirsiniz ama hayvanlara tapmayın çünkü başıboş köpekleri görüyoruz, küçücük çocukları parçalıyorlar, hiç medeni değil. Sayamayacağım kadar Avrupa şehiri gördüm ve hiçbirinde tasmasız köpek görmedim. Sahipsiz köpeklerin toplatılması için Avrupa olmana da gerek yok zira 3 ay Kosta Rika'da yaşadım orda da yoktu!
Çanakkale gerçekten güzel yerdir, giden herkes hayran kalır fazlada dillendirmezler bunu orayı da İzmir gibi Antalya gibi bozmasınlar diye.
İzmir zaten yeryüzü şekli anlamında bozuktu. Bazı yerleri çok Hollanda kadar alçakken bazı yerleri Everest Dağı yüksekliğinde. Bu nedenle, çok fazla yokuşları var ve kaldırım yolları bile büklüm büklüm olan bi' şehir. Çok abartılıyor. Türkiye'nin 81 ilinden 45'ini, belki de daha fazlasını gezdim ve listede İzmir'i ilk 20'ye bile koymam.

Antalya'ya gelirsek neresi bozulmuş? Merak ettim. Elbette, milletimiz kıymet bilmiyor ancak Antalya gün geçtikçe güzelleşen bir şehir fakat uzun vavdede kuraklık vb. şeyler yüzünden bozulmalar olacak. Bunlar bütün Türkiye'nin sorunu.

Son düzenleme:
Patili dost deyince sadece köpekleri anlamanız ve üstüne yazdığım ikinci cümleyi es geçip "hayvanlara tapmayın" demeniz fazlaca garip oldu.

"Köpeklerin bazıları sizi korkutmaya çalışabilir." Bu cümleyi özellikle "kibarca" uyarı olarak yazdım ve düşündüğünüz gibi köpeklere tapan bir insan da değilim. Bu kibar uyarıyı, sanırsam yorgunluk ya da dalgınlığınıza geldiği için fark edemediniz, böyle düşünüyorum.

Onların toplatılıp daha şartlara sahip barınaklar da tutulması ve şartlı olarak sahiplendirilmesini istiyorum. Eğer ki sahiplendirilemiyor ya da barınaklarda tutulamıyorlarsa ya da barınaklar çözüm olmaktan uzaksa, son çare olarak uyutulmalarının tercih edilmesini isterim. Benim için bu köpeğe taparlıktan öte, cana saygıdır. Bu cümlelerden sonra umarım köpek tapar olarak anılmam.

Dediğiniz şeylerin hepsinden haberi olan bir insanım.

Saygılarımla.

Ben hayvan taparım, kedi/köpek hepsini severim.

Patili dost deyince sadece köpekleri anlamanız ve üstüne yazdığım ikinci cümleyi es geçip "hayvanlara tapmayın" demeniz fazlaca garip oldu.
Garip değil ki zaten o yüzden dedim. "Patili dostlarımız", sandığımız kadar dost değiller.
Yorgunluk yada dargınlık değil ite tapmak trend haline geldiği için öyle dedim zira başıboş köpeklerin insanları parçaladığı haberleri dolaşırken "Patili dostlarımız" terimini yakıştıran sizin de farklı olduğunuzu ayırt etmek imkansıza yakın.

Hayvansever olabilirsiniz ben de hayvanları seviyorum ancak "Patili doslarımız" terimini yakıştırıp da şehirde gezmesini 'artı' sebebi olarak gördüğünüzde ya hayvantapar ya medeniyetten bi' haber olduğunuzu belli edince; böyle muamele yaptık diye dişlerinizi göstermenin hiçbir anlamı yok.

Patili dostlarımız yazınca, ite tapanların trendine dahil olmak, gerçekten ilginç.

Bu tabir çok uzun zamandır kullanılan bir tabir, yani değil. Evet, şu an o grup tarafından çok kullanılıyor olması benim onlardan olduğum anlamına gelmez, tam aksine değilim. O tabiri nazik ve şirin durması için kullandım. Anlaşılan o ki; kullandığım her tabir için açıklama yapmam gerekiyor.

İnsanlar kedileri sevdikleri için bunu 'artı' kısmına ekledim. Zaten böyle bir şey yaşayacağımı daha yazarken biliyordum ama hadi neyse diyerek devam ettim.

Şimdi gelelim en eğlenceli kısma; ilk olarak hayvan tapar, it tapar bir insan değilim, onların hatalı tavırlarını ve davranışlarını da zerre sevmem ve doğru da bulmam. İkinci olarak, medeniyetten bi' haber olduğumu o cümle ile anlayabildiyseniz, sizi tebrik ederim. Sanırım başka bir ülkede 3 ay kalınca medeni bir insan olunuyormuş, ne yaparsınız benim imkanım olmadığım için Türkiye'de kaldım ama sayeniz de mağara adamı olduğumu öğrendim, ne kadar iyi.

Bana "dargın" olmasınız, inanın beni çok ilgilendirmiyor, çünkü ben orada "dalgınlık" yazdım, "dargınlık" yazmadım.

Dişlerim de 'maydonoz' kalmıştır diye düşünerek dişlerimi göstermedim ve bu kadar basit bir konu için de dişlerimi göstermem. Ama benim aksime sizin tanımadığınız insanlara üstten bakmak gibi bir huyunuz var gibi duruyor. Bir cümleden çıkarım yapınca böyle oluyor.

Saygılarımla (bunu hem saygı hem de bazı durumlarda tartışmaya girmeden konuyu kapatmak için kullanıyorum).

İfadeler: 150
Çanakkale otopark ve ulaşım konusunda berbat bir şehir. Akşam saatlerinde boş otobüs bulmanız mümkün değil çünkü çok az otobüs mevcut. Sıkışa sıkışa doğru düzgün nefes alamadan gidiyorsunuz. Otopark yerini ise çarşıya yakın kısımlarda bulmak imkansıza yakın, hastane içinde bile park edecek yer bulunamıyor.

Ayrıca neden hava alanı en işlek yerlerden birindeyken otogar şehrin yaklaşık 15 kilometre dışında anlamak mümkün değil. Memleketlerine gitmek isteyen el kadar çocuklar 30 tane otobüse biniyor otogara varmak için.

Çanakkale'ye gitmenizi mutlaka tavsiye ederim. Birkaç yer hariç neredeyse çoğu tarihi yerini gezdim. @1538'nin de dediği gibi:

Şehrin %70'i falan tamamen tarihi müzelerden, kafelerden, mekanlardan oluşuyor.

İnsanları oldukça samimi, 2-3 gün kaldım ve ister inanın ister inanmayın 1 kere bile arabasıyla veya motoruyla korna çalan birini görmedim. Ayrıca yayalara çok büyük bir saygı var, yayalara her zaman yol veriliyor.

Kötü bir yanı var, o da yollarının dar olması. Eğer arabayla gezecekseniz park edecek yer bulmak oldukça zor ve caddeler, sokaklar dar, özellikle araçlar için.

Her yıl birçok festivale, etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Eğlenceli bir şehir.

İlk başta da dediğim gibi neredeyse adım başı kafe, restoran falan var. Eğer karnınız acıkırsa veya çay, kahve içmek isterseniz müsait bir yer bulmanız zor olmaz.

Kısacası, eğer yolunuz düşerse veya tatil yapmak isterseniz mutlaka aklınızda bulunması gereken bir şehir Çanakkale.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…