Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
17
Canon M50 kameramı satacağım ve ilanda shutter sayısını da belirtmek istiyorum ancak nasıl öğreneceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz? @DarthGorsoy

İnternette biraz araştırdım Canon EOS Digital Info programını önermişler ancak bu program benim kamerayı görmüyor bi' türlü. Yandaki "connect" tuşuna basıyorum, kamera ekranındaki bilgisayar simgesi yanıp sönüyor ancak uygulamada değişiklik olmuyor.

1751666561560.webp

Ayrıca https://www.camerashuttercount.com/ sitesini de önerenler gördüm ancak bu site de işime yaramıyor, okumuyor shutter verisini.

1751666698557.webp

Çözüm
Kameranın menüsünü çok kurcaladım ama bulamadım USB'yle ilgili bir ayar.

Denedim, ancak şöyle diyor hata veriyor:

Eki Görüntüle 160495

SD kartı sıfırladım daha önce ama içinde birkaç fotoğraf var. Ayrıca birden fazla SD kartla kullanıldı, fotoğraf koduyla bilgi almamız imkansız.

Canon aynasiz modellerde veriyi koruyor. Bazılarında böyle. Ancak servis gorur. Evet saçmalık. Oysa ki Fujifilm uygulaması üzerinden elektronik ayri mekanik ayri bilgi veriyor.

Durumu izah edersiniz tahmini olarak kullanimini söylersiniz ancak oyle ilana koyarsınız.
Bahsettiğin programı indirdim ve şöyle bir rapor verdi sonrasında. Anladığım kadarıyla sonuçlar için 5 dolar ödeme istiyormuş.

Eki Görüntüle 160491

Eki Görüntüle 160492

Ayrıca USB modu derken ne demek istediğini anlamadım.

Canon arayüzüne alışık degilim ama bağlantı modlari olması lazım. SD kart okuyucu, tether otomatik falan. Onları değiştirerek diğer site ve Canon uygulaması üzerinden veri okumaya çalışır misin?

Ayrıca USB modu derken ne demek istediğini anlamadım.

Sen sadece shuttercount sitesine 1 tane JPEG resim cekip atar mısın?

@14925

Canon yapmış yapacağını. Veriyi yazılımla koruyor ve öğrenmen cok zor. Kamerayı brick edecek durumlar bile olabilir. SD kartı hic sıfırladın mi, en son çektiğin fotoğraf kodu belki fikir verir.

Son düzenleme:
Canon arayüzüne alışık degilim ama bağlantı modlari olması lazım. SD kart okuyucu, tether otomatik falan. Onları değiştirerek diğer site ve Canon uygulaması üzerinden veri okumaya çalışır misin?

Sen sadece shuttercount sitesine 1 tane JPEG resim cekip atar mısın?

1751668874352.webp

Canon yapmış yapacağını. Veriyi yazılımla koruyor ve öğrenmen cok zor. Kamerayı brick edecek durumlar bile olabilir. SD kartı hic sıfırladın mi, en son çektiğin fotoğraf kodu belki fikir verir.
SD kartı sıfırladım daha önce ama içinde birkaç fotoğraf var. Ayrıca birden fazla SD kartla kullanıldı, fotoğraf koduyla bilgi almamız imkansız.

Eki Görüntüle 160495

Canon aynasiz modellerde veriyi koruyor. Bazılarında böyle. Ancak servis gorur. Evet saçmalık. Oysa ki Fujifilm uygulaması üzerinden elektronik ayri mekanik ayri bilgi veriyor.

Durumu izah edersiniz tahmini olarak kullanimini söylersiniz ancak oyle ilana koyarsınız.

Çözüm

Anladım, teşekkür ederim yine de yardımcı olduğun için :)