FM Oyuncusu

Çalışkan
Merhaba,

Odamda yer açılsın diye 2 aylığına yazıcıyı bir yere kaldırmıştım. Sonra yazıcıyı geri kurdum odama. İlk başta istediğim şeyi tam çıkartmadı yani çıkarttı ama silik ve çok yanlış çıkarttı. Sonra mürekkep bitmiştir diye siyah kartuşa mürekkep doldurdum. Sonra yine düzgün çıkarmadı, bu sefer de renkli kartuşa renkli mürekkepleri doldurdum ama renkliyi doldurduktan sonra geri yerine taktım ve yazıcı bilgisayarda uyarı verdi kartuş tanınmadı diye.

Ben de çözüm yollarına baktım. Arkadaki çipleri kuru bezle sildim, tak-çıkar yaptım ama hiçbir şekilde ne yazdırma ne de yazıcıyı bakım modunda kullanabiliyorum. Aşağı uyarı resmini yükleyeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

canon uyarı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Odamda yer açılsın diye 2 aylığına yazıcıyı bir yere kaldırmıştım. Sonra yazıcıyı geri kurdum odama. İlk başta istediğim şeyi tam çıkartmadı yani çıkarttı ama silik ve çok yanlış çıkarttı. Sonra mürekkep bitmiştir diye siyah kartuşa mürekkep doldurdum. Sonra yine düzgün çıkarmadı, bu sefer de renkli kartuşa renkli mürekkepleri doldurdum ama renkliyi doldurduktan sonra geri yerine taktım ve yazıcı bilgisayarda uyarı verdi kartuş tanınmadı diye.

Ben de çözüm yollarına baktım. Arkadaki çipleri kuru bezle sildim, tak-çıkar yaptım ama hiçbir şekilde ne yazdırma ne de yazıcıyı bakım modunda kullanabiliyorum. Aşağı uyarı resmini yükleyeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 182952
- Yazıcıyı Kapat ve Aç:
- Yazıcınızı tamamen kapatın.
- Birkaç dakika bekleyin.
- Yazıcıyı yeniden açın.

- Kartuşları Kontrol Et:
- Kartuşları çıkarın ve tekrar takın, her iki kartuşun da tam oturduğundan emin olun.
- Yazıcının kartuş yuvasını kir ve tozdan arındırın.

- Mürekkep Düzgün Dolduruldu mu?:
- Siyah ve renkli kartuşların mürekkepleri düzgün bir şekilde doldurulmuş mu? (Mürekkep seviyesini kontrol edin)

- Çip Temizliği:
- Kartuş üzerindeki çipleri tekrar kuru bir bezle nazikçe silin.
- Silme işlemi sırasında çipe zarar vermemeye dikkat edin.

- Farklı Kartuş Deneyin:
- Mümkünse orijinal veya uyumlu yeni kartuşlar deneyin, mevcut kartuşların uyumsuz olma ihtimaline karşı.

- Yazıcı Ayarlarını Sıfırlayın:
- Yazıcının menüsünden (varsa) fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini bulun ve uygulayın.

- Driver Güncellemeleri:
- Yazıcının sürücülerini kontrol ederek güncel olup olmadığını kontrol edin ve güncelleyin.

- USB/Takılı Bağlantıları Kontrol Et:
- Yazıcının bilgisayara bağlı kablosunu ve bağlantı noktalarını kontrol edin.

- Yazılım Uygulamalarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki yazıcı ayarlarını kontrol edin, yazıcı üzerinde yazdırma özelliğini kullanan uygulamaları yeniden başlatın.

Bu adımları izleyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala devam ediyorsa, daha fazla bilgi alabiliriz.