• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Elektronik Casper Excalibur G870 & RTX 5060 & i7-13620H & 16/500 41.399,20 TL

Şimdiki piyasaya gelse 35e gelir ama diğer markaların 2-3 ayı daha var belki de 4, o zamanki piyasa fiyatı ne olur bilmiyorum ama o zamanki ortalama 4050'nin fiyatı neyse 5050'nin fiyatı da o olacak.
Yeni çıkan GameGaraj bile o fiyatlara inemiyorken Acer MSI gibi markalardan hiç bekleyemezsin. 45'e düşerse kapışır millet.

35 bine düşeceğini sanmam 5050'li cihazların. Yurt dışında da pahalılar.

Yeni çıkan GameGaraj bile o fiyatlara inemiyorken Acer MSI gibi markalardan hiç bekleyemezsin. 45'e düşerse kapışır millet.

Hocam GameGaraj'in paneli çok iyi, diğer markalar 300 nit parlaklık %45 NTSC 144Hz FHD panel ve ortalama bir işlemci ile 40-50k arasında bir fiyatlandırmayla ürün çıkarabilir.

Bu fiyata kaçırılmayacak bir fırsat bence.Teknik özellikleri iyi,paneli yeterli.32gb/1tb olan versiyondan çektim bir tane ben.

Bu laptopu sattıran fiyatı donanım olarak güzel olsa da kasa görüntüsü olarak kötü bence Bu fiyata kapış kapış goder.

Bu konuyu arıyordum fakat gelemedim, sebebi ise forumdaki arama kısmının bende bozulmuş olması. Forumu kullanamadım. 5 gün rötarlı gelmişim resmen bu yüzden mazur görün. En son G870 indirim konusu açıldığında, hatırladığım kadarıyla herkes dalgaya almıştı.
Bu konuya da girdiğimde gerçekten objektif yorum yapan çok fazla insan gördüm, açıkçası şaşırdım bunu beklemiyordum. Bu konu, foruma bakış açımı değiştiren bir konu oldu her hâlükârda.

Konuyu arama sebebime gelirsem; laptop inanılmaz sağlam bir cihaz. Kendi kullanım deneyimime dayanarak söylüyorum, 2 yıldır kullanıyorum. Cihazın güç limitlemesi çok iyi. Çoğu marka gibi 140W sınırında değil. Elimdeki cihazda 105W, bu konuda bahsettiğim ise 115W ve laptop genelde az bir throttle ile ya da hiç throttle olmadan ekran kartında güzel bir performans veriyor. Ancak işlemci limitlemesi iyi değil, biraz dengesiz. Oyun ilk açıldığında 100W çeken bir işlemci var. Cihaz, toplamda 135-140W çekecek şekilde tasarlanmış. Hâliyle cihazı zorlayacak bir durum olmuyor. Biliyorsunuz ki 90W bile 4060 için yeterli geliyor.

Üstüne aynı bu konuda olduğu gibi ben G870'i uygun fiyata aldım, alternatifim olarak benzer fiyata 3050 4050 vardı 4050 parasına 4060 aldım.
Örneğin, oyunda Chunk'lar ve yapay zekâlar yüklenirken başta ekran kartı 70-80W değerlerine düşüyor, işlemci ise 40-50W çekiyor. Sonra işlemci 30-40W arasına sabitleniyor ve güç ekran kartına kalıyor. Bu durumda laptop zorlanmıyor. 40W işlemci ile laptop zaten ısınmaz. Oyundan beklentiniz kasmadan oynamak ve kötü performans almamaksa, bu cihaz benim işimi fazlasıyla gördü.
G870'ten önce ASUS X serisi GT 710M laptop kullandım.

O cihazda manuel fan ayarı vardı. Ofis laptopu gibiydi ama güçlüydü de. Bataryası tak-çıkar yapılabiliyordu, efsane bir cihazdı. İlk laptopumdur. Ondan sonra en iyi laptopum HP Omen 15'ti; GTX 1650 ve 7. nesil i7 işlemciliydi sanırım. Cihaz bana ait değildi ama ilk oyuncu laptopu deneyimim olarak sayabilirsiniz diye söylemek istedim.
O zamanlarda da oyuncu laptopları pahalıydı ve ben fazlaca bilgisayar aşır neşir olan biri olarak bir Omen 15'e o kadar parayı verecek kadar varlıklı değildim, para kazanmıyordum. ilk kullandığımda Steam yükleyip direkt oyun kurdum fan sesinden korkup laptopu bozdum sanıp oyundan çıkmıştım.
kuzenimizindi ama bana veriyordu, hiç çekinmezdi. Daha önce onun cihazını defalarca bozmama rağmen yine de kullanmama izin verdi. Genelde tam tersi olur. O laptopun kasasına bayılmıştım, aşırı şık bir tasarımı vardı. G870 de bana o kasayı andırıyor, o yüzden çok sevdim. Alüminyum alışımda alışık olmadığım ama leke tutmadığı için de sevdiğim ayrı bir özellik oldu.

Ama kusuru yok mu? Elbette var. Manuel fan ayarı yapılamaması kütüphanede büyük problem yaratabiliyor. Bu özelliği Asus laptopumdan sonra çok aradım. Asus'un TUF A15 serisinde vardı. Ben RTX 4060 versiyonunu kullandım, bende 16 GB DDR4 RAM vardı. Bu da bir eksiklik olabilir zira DDR5 teknolojisi çoktan çıktı ama bana yeterli geldi. RTX 4060 kasa ile 5060 kasa arasında RAM harici bir fark yok.

Ali Bey'e de tekrar değinmek istiyorum, gördüğüm en objektif teknoloji kanallarından biri kendisi. Değişik bir tercih yaparak benim gibi risk alıp Casper almış uygun fiyatlı diye. Bu da benim hikayeme benzediği için bende takip ettim, kendisine aşırı baskı yapıldığını gördüm. İnanılmaz derecede iade et, bir an önce inceleme çek diye baskı vardı. Adam da ailesi ile mi? Uğraşsın. Casper haterlarıyla mı? Derken alel acele iş yaparaktan uyumsuz RAM kullanıldığını cihazda canlı yayını yaptıktan 2 3 gün sonra fark etti. Haliyle bunu paylaşınca da millet Casper ile Ali beyi birleştirip eleştirdi. Casper'ın TV reklamlarını absürt bulan bir kişiyim, bu yüzden gereksiz övmekte istemiyorum cihazı.

Artısı ve eksisi neyse atlamadan söylemeye çalışıyorum. Ali Osman abinin cihaza uyumsuz RAM takılmış ve bence Casper burada hatalı. Global markalar ile karşılaştırılacak cihazlar mıdır? Diye merak edenler varsa hayır zira kasa kendilerine ait değil. Yazılımı kendileri yapmıyor. Quanta ne yaparsa onlarda onu montajlamışlar. Haliyle fan ayarıdır, düzgün yazılımdır vs. yok. Yazılım namına bir şey yok. Klasik ürüne etiket basan markalar kategorisi yani. Gamegaraj'ıda bundan eleştiren olmuştu. İnanın masaüstü toplamışsınız gibi yani. Yazılım bir tek 3 bölgeli aydınlatma klavye var onda çok iyi çalışıyor. Global markalar ile karşılaştıracağım bir cihaz olmasa da sırf oyun oynayacak birisi, gidip 4060 alıp 4050 performansı almaz bu cihazdan. Ama ofis vs. işlerde bence üzebilir. Cihazın sağlamlığını şöyle anlatmak isterim. Kesintisiz Forza 5, GoW Ragnarok vs. oynadım ben 3 4 saat. İki oyunda da yanlışlıkla adaptörü çıkarıp oynamışlığım var. Bir ara laptopun fan çıkışlarını kapatıp işlemci ile ekran kartının aynı anda 100 derece görmesine sebep oldum cihaz yeniyken. Cihaz kendini korumaya alıp kapattı ama ne anakart yandı ne batarya şişti. Uzun süren furmark testi yapıp ekran görüntüsü almıştım bakımını yaptıktan sonra, cinebench yapmıştım başka bir cihaza bunları yapmadım.

Panel konusunda gelirsem Casper aynı kasa kullanıp sürekli farklı panel kullanıyor. 4060 olanında 3 ms ekran zayıf renk gamutu var ama 3 ms deyip hafife almayın hayatımda daha ghostingsiz ekran görmedim. Ekran klasik 250 nit.

Ali bey'in 5060 olanında ms süresini bilmiyorum ama 3 ms değil. Lakin renk gamutu daha iyi ve 250 nit yukarısındaymış biraz.
Asus TUF A15'in renk gamutu da yüksekti ama ms süresi farklıydı bu da o hesap. Hem ms değeri iyi hem yüksek renk gamutu vermiyor markalar. Tahminim batarya bile etkileniyordur ekranın gücünden benim ekran ısınıyor zira.

Çok güzel bir yorum, HP Lenovo gibi markalar piyasaya Casper'a göre geç giriyorlar yakın zamanda girseler bile Casper zincir yerlere dağıtım konusunda çok hızlı. Benim Casper alma sebebim buydu ben 4060 mobile yeni çıktığında almıştım daha 3060 modeller piyasadaydı HP ve Lenovo'nun. HP ve Lenovo görsem alırdım belki de Casper yerine ama pişman değilim HP hall sensör, LOQ ise yanma ile biliniyor şu an.

35K'a 5050 gördüğünüz zaman söyleyin, 2 tane alalım.
35K fiyatı görmezlerse dövizden görmezler onun harici 5050 4060'a bile yetişemiyor 35 40K fazlası bence aşırı.

Casper'ın bilinen kronik sorunu ısınma diye biliniyor ama bence çok önerilen cihaz olsa daha fazla sorun duyarız.
O yüzden HP ve Lenovo eleştirisi yapıyorum ama öyle Casper'da sağlam marka imajı vermek amacım değildir.

Ali Osman abi gidip önerip millete aldırır sonra da anakart sorunu duyarız o da olmazsa bir kapanma sorunu vs. beklerim. Alt ızgarası kasanın hava alması için kritik yer. Orasını kapattığınızda cihaz kapanıyor mesela.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…