Rehber Casper Excalibur G915 Gaming Laptop neden alınmaz?

Bahsi geçen serinin popüler e-Ticaret sitelerindeki ortalama yorumlarına baktığımda insanların çoğunlukla üründen memnun kaldığı görülüyor.

Bir veya birkaç şikayetle cihazı "çöp" ilan edilmesine karşı olduğum gibi en net verinin direkt kullanıcı yorumları olduğu kanısındayım.

Kaldı ki yukarıda dediğim gibi bu markalar aynı ODM'den cihaz tedarik ediyorlar. Tüketicinin yaptığı ise aynı ürünü A veya B markası adı altında almak...

Cihaz TV MSI Afterburner'ı detaylı paylaşması ve genel olarak cihazın iç yapısını, ekran, kontrol merkezinde ne var ne yok göstermesinden ötürü severek takip ediyordum.
Ama geçen dank etti; 70 bine bana 32 RAM 1200p 5060 TUF F16 yerine, 1x16 5070 X7T önerildi hem de QHD ekran.
Diyorum ki; VRAM az zaten, ne gerek var buna?
Olsun, sen 5070 al daha f/p dedi.

Tamam, gg cihazlar güzel, özellikle fiyatlar eskiden çok rekabetçiydi. Bir ara anakart yanıyor dediler, öyle bir şey yok şu an.
Casper öneriliyor, altına da soğutucu G870 cihaz idi sanırım, 120 derece RAM görüyor, soğutucu ile 80 dedi. Alabilirsiniz, sorun yok dediği yerde bitti ben de.
Önerdiği Game Garaj cihazları seviyorum ama. Tekrar piyasaya göre biraz daha f/p olsalar daha güzel olurdu.

Özellikle bilgisayar gibi teknolojik aletler alacaksanız alacağınız yere ailenizle gitmeyin, bu benim tavsiyemdir. Gittiğiniz mağazada (özellikle Teknosa) sizi inadına saçma sapan markalar almaya itiyorlar ve ebeveynler genellikle her zaman bu insanlara uyup o markayı alıyorlar, size güvenmiyorlar. Kendim bunu çok yaşadım.

Gelelim asıl konuya, Casper markası duyduğunuzda kaçın. Yıllardır hiç ilerlediklerini görmedim maalesef.

Cihaz TV'ye son zamanlar içinde biraz reklama kayıyorsun demiştim, saçma bir model önermişti. Ben adamla bayağı bir tartıştık, baktık olmuyor, saldım. O adam da bozdu, son kalemizdi. Bizim Türkiye içinde adam akıllı YouTube kanalı kalmadı gibi.

Katılıyorum hocam , kendisini şeffaf inceleme ile bilirdim artık sapmaya başladı.

Elektronik eşyaların iyi veya kötü olduğu e-Ticaret sitelerine bakarak belirlenmez, forumlarda insanların uzun süreli deneyimlerine bakarak belirlenir. Ben gidip Monster Abra'nın (örnek olarak) e-Ticaret linkine girsem yüksek ihtimalle 1 kötü yorum anca görürüm, ama Abra serisinin soğutması berbat mesela. Ayrıca satıcılar yorumları silebiliyor, bunu çok çabuk unutuyorsunuz.

Elektronik eşyaların iyi veya kötü olduğu e-Ticaret sitelerine bakarak belirlenmez.

Ürünü alan kişinin yorumundan yola çıkmayacaksanız nasıl herhangi bir ürün almayı planlıyorsunuz acaba? Sadece forum üyeleri mi bir cihaz hakkında nitelikli yorum yapabilir sizin perspektifinize göre?

Forumlarda insanların uzun süreli deneyimlerine bakarak belirlenir.

Bahsi geçen ürün henüz yeni çıktı, "uzun süreli" deneyim yorumu elde etmeniz mümkün değil.

Ayrıca satıcılar yorumları silebiliyor, bunu çok çabuk unutuyorsunuz.

Ben sadece oradaki yorumları baz alın demedim, oradaki yorumlar da aklınızda bir fikir oluşmasına katkıda bulunur anlamında yazdım.

Yeni çıkan bir ürünü direkt kimse almaz, özellikle Casper yıllardır kötü cihaz çıkarıyorken. Önce içerik üreticileri cihazları dener, sonra bazı kullanıcılar alıp görüşlerini paylaşır, eğer görüşler iyi yöndeyse insanlar bu modelleri almaya başlar. Bir anda yeni model diye bir cihazı almak tamamen yanlıştır. Ayrıca evet, ürünü alan kişi yorumlarına güvenmiyorum. Çünkü yorumlar şu şekilde oluyor "Ürün kutulu ve sağlam bir şekilde geldi, beğendim" buradan ne çıkarabilirim? Hiç kimse kalkıp 10 satır yorumla açıklama yapmaz satış sitelerine.

Örnek olarak ben de bir Lenovo LOQ kullanıcısıyım, ve bu marka yıllardır laptoplarında anakart yanma sorunuyla uğraşıyor. Ama yeni modellerde bu sorunlar çözüldü ve forumlarda bunlar onaylandı, içerik üreticileri de onayladı. Ben de bu cihazı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…