Çözüldü Casper MB55L1 laptopun BIOS menüsü harici ekrana nasıl aktarılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Xen0nium
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 64
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xen0nium

Uzman
Yer
Malatya
Elimde eski bir laptop var Casper MB55L1, ekranı bozuktu soketinden söktüm. Şu anda sadece klavye kısmı var. Ayrıca HDD'si de bozuk. Kendi adaptörü kayıp ama uyan bir adaptörle deneyince güç ışığı yandı fan falan açtı. Ekranı olmadığı için monitörüme HDMI yoluyla bağladım. USB boot edebilmem için BIOS'a girmem lazım ama BIOS'a görüntü vermiyor. Şimdi ben bu menüyü monitörüme nasıl aktaracağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum sanırım anakartı yerinden çıkarırken bir parçaya zarar vermemdi cihaz sadece güç alıyordu o kadar. Şu anda çöp oldu. Dediğiniz yolların hepsini de yapmıştım.
Sorun bu modelde büyük ihtimalle yazılımsal bir ayardan ziyade donanım/BIOS davranışıyla ilgili. Aynı senaryoların ortak noktası da bu tip laptoplarda BIOS aşamasında HDMI'ın çoğu zaman aktif olmamasından ya da görüntünün yalnızca dahili panele yönlendirilmesinden oluyor.

Dahili ekran panelini bozuk olsa da geçici olarak tekrar bağlamayı deneyebilirsiniz. Olmuyorsa kapak sensörünü mıknatısla tetikleyerek sistemi "kapalı kapak" moduna almayı deneyebilirsiniz. Görsellerinde tam göremedim ama varsa VGA çıkışını kullanmayı deneyebilirsiniz çünkü genelde BIOS'ta daha stabil olabiliyorlar. Ancak yine de unutmamak gerek bu tarz Casper/OEM cihazlarda BIOS'un HDMI'a görüntü vermemesi oldukça yaygın ek olarak cihaz da eski. Yani sorun arıza olmayabilir, tamamen tasarım kısıtı da olabilir.

Sorunum sanırım anakartı yerinden çıkarırken bir parçaya zarar vermemdi cihaz sadece güç alıyordu o kadar. Şu anda çöp oldu. Dediğiniz yolların hepsini de yapmıştım.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…