Elimde Casper Nirvana C600.1135-BV00P-G-F laptop var. Eski bilgisayar kasamda da SATA SSD var. Bunu laptop'un neresine takabilirim ? Nasil takabilirim?
Dostum paylaştığın görselden ve cihazın iç yapısından anlaşıldığı üzere bu modelde maalesef dahili bir 2.5 inç SATA SSD yuvası veya bağlantı portu bulunmuyor. Cihazın içi tamamen dolmuş durumda ve anakart üzerinde SATA girişi mevcut değil gibi sadece üzerindeki M.2 NVMe slotuyla sınırlısın. Elindeki SSD'yi ancak harici bir disk kutusu veya USB dönüştürücü aparat alarak dışarıdan bağlayıp kullanabilirsin, cihazın içine montajlaman imkansız.
Dostum paylaştığın görselden ve cihazın iç yapısından anlaşıldığı üzere bu modelde maalesef dahili bir 2.5 inç SATA SSD yuvası veya bağlantı portu bulunmuyor. Cihazın içi tamamen dolmuş durumda ve anakart üzerinde SATA girişi mevcut değil gibi sadece üzerindeki M.2 NVMe slotuyla sınırlısın. Elindeki SSD'yi ancak harici bir disk kutusu veya USB dönüştürücü aparat alarak dışarıdan bağlayıp kullanabilirsin, cihazın içine montajlaman imkansız.
Modelin ozelliklerine Epey sitesinde ve kendi sitelerinde bakinca
1X2.5" HDD
1X NVMe SSD
Yazdigini gorunce sanki olur gibi geldi cunku orada bir yerlerde HDD girisi var ama kablo girisi var gibi, NVMe SSD'in hemen sol ust kosesinde duran bir gorsel atayim.
Modelin ozelliklerine Epey sitesinde ve kendi sitelerinde bakinca
1x2.5" HDD
1x nvme ssd
yazdigini gorunce sanki olur gibi geldi cunku orada bir yerlerde HDD girisi var ama kablo girisi var gibi, NVME SSD'in hemen sol ust kosesinde duran bi gorsel atayim
Bulanık olduğu için ben orada SATA yazmasını beklerken HDD yazabileeğini tahmin etmedim ve beynim de onu WDE olarak okudu. Soldaki kızağı da görmüştüm oysaki.