Ceg - Bu Gece

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Violett
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 412
  • Etiketler Etiketler
    gece
Makaleler
30
Yer
Montpellier

Ülkemizin en bilinen trap parçalarından bir tanesi. Çıktığı dönemde Ceg, hem kendi fanlarından hem de Türkçe rap dinleyicilerinden ağır eleştiriler aldı.
Ceg bu şarkısıyla ve Trapanasyon albümüyle beraber hem lirikal olarak hem vokal kullanımında hem isminde hem de tarzında değişime gitti.
Albüm, Server Uraz'ın şirketi Epidemik Yapım bünyesinde paylaşıldı. ''Bu Gece'' eseri hem Spotify'da hem de YouTube'da Ceg'in en çok dinlenen parçasıdır ve en çok dinlenen Türkçe trap parçalarından biri olmayı başarmıştır.

Düşüncelerinizi almak isterim, dostlar. @Algos @1538 ve @Plant4 (Ceg dinliyordunuz diye etiket attım.)

Açıkçası yeni şarkıları daha çok hoşuma gidiyor benim. O jagged zamanları zaten bambaşka ama ben dediğim gibi Ceg halini dinlemeyi daha çok seviyorum.

Kafiyesi zaten çok iyi orada bir şey demeye hakkım yok bence. Sert ve ağır sözleri olan en iyi rap yapanlardan bir tanesi. Bu hali ile bile milyonlar dinlenmeyi başarıyor tarzından dolayı ama pek dile getirilmiyor.

Üretkenlik olarak albüm yapıyor olmasından mı yoksa lay lay lom mu takılıyor o konuda pek bir bilgim yok. Kendisinin yaptığı parçaları coğu sağda sola sallayan rapçiler yapmaz bence yapamyorlar zaten. Çünkü cidden ağır ve cesur sözleri var.

Çok bilgi sahibi değilim yani bir fanı veya sürekli dinleyicisi değilim ama gözlemlediğim kadarı ile bu yönlerde bir rap yapan birisi.

Kafiyesi zaten çok iyi orada bir şey demeye hakkım yok bence. Sert ve ağır sözleri olan en iyi rap yapanlardan bir tanesi. Bu hali ile bile milyonlar dinlenmeyi başarıyor tarzından dolayı ama pek dile getirilmiyor.
O sarki uyusturucuya ozendirdigi ve cinsellikten bahsettigi icin linc yedi zaten.
Ulan adam Jagged doneminde otuz tane uyusturucu adi sayip kadinlardan da bahsediyordu zaten. Herif tedavi gordu. Nesini garipsediniz simdi?
Üretkenlik olarak albüm yapıyor olmasından mı yoksa lay lay lom mu takılıyor o konuda pek bir bilgim yok.
Album geliyorr.
Kendisinin yaptığı parçaları coğu sağda sola sallayan rapçiler yapmaz bence yapamyorlar zaten. Çünkü cidden ağır ve cesur sözleri var.
Sonra niye boyle:
Çok bilgi sahibi değilim yani bir fanı veya sürekli dinleyicisi değilim ama gözlemlediğim kadarı ile bu yönlerde bir rap yapan birisi.
Buyrun benim.

Türkiye'de bu kadar doğru ve ağır sözler söyleyen birisini zaten sevmezler ne olursa olsun. Sen ben sever ama doğrunun üstünü kapatmak isteyenler sevmez illa.

Diğer rap yapanların yine güzel ve iyi sözleri var fakat Ceg veya Jagged'in çok küfürlü sözleri belki dinleyicileri biraz kendinden geri itmiştir.

Dinlenmesi ile dillerde fazla dolanmaması yine şarkılarından dolayı. Yani paradoks içinde paradoks yapmış reis.

Şarkıları milyonlar dinleniyor fakat anılmaması ise yine şarkılarından.

Şehinşah ile beraber en sevdiğim iki rapçiden biridir. Adamın şarkıları beni asla baymıyor, hem eski hem yeni şarkılarını ara sıra açar açar dinlerim. Bu şarkısı da en çok dinlediğim şarkılarından biridir. Yanlış hatırlamıyorsam bu şarkı ilk çıktığında çok linç yemişti. Malum dinozor tayfa "bu ne böyle, rap kimlerin eline düştü." tarzı yorumlar yapmıştı yine. Ancak bu şarkının kalitesi aradan 10 yıl bile geçse asla azalmaz, göze batacak bir duruma gelmez. Ceg'in eski zamanlarını da (Jagged vb) çok severim, ancak Ceg hali bence daha iyi ve daha oturaklı. Kendisi de söylüyor zaten eski şarkılarının bazılarını sevmediğini ve hatta bazılarından dolayı pişman olduğunu.

Sağa sola kaynamıyor, kendi işini yapıyor sadece. Sözleri fazlasıyla ağır ve cesaret isteyen sözler. Paylaştığınız şarkısında da söylüyor zaten bu cesur sözlerinin ona yansımasını . Piyasa ara ara patlıyor, büyük kavgalar çıkıyor. Alakasız kişiler bile olaya dahil oluyor. Ama bu adam asla bulaşmıyor olaylara, ucu kendine dokunuyor olsa bile sadece bir iki şey yazıyor, bazen de alay ediyor ve rapini yapmaya devam ediyor. En sevdiğim özelliklerinden biri bu mesela. Umarım albümle beraber yeniden aktif bir şekilde üretmeye başlar da kaliteli işlerin sayısı artar.

Bazıları bu adamı "popüler kültür işte moruk, nerede o eski kaliteli şarkılar." falan diyerek yargılıyor. Ancak popüler kültür kölesi diye yargıladıkları Uzi gibi adamlar Ceg'in yaptığı işlerin yarısını bile yapamaz. Bunu da söylemek lazım.

"Saat 10'u geçti, gece yine bayi bulup bira aldım hadi şerefine Tayyip"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…