Diğer Celestron UpClose G2 10x25 monoküler dürbün Amazon mobil uygulama indirimi ve Nays geri ödemesiyle 665 TL

519

Başarılı
Makaleler
8
Su geçirmez, yaklaşık 110 gram ve kompakt. Her yere taşınabilir. 600 liraya no name monokülerlerin satıldığını düşünürsek, sıfır monokülerlerde fiyat avantajına sahip. Yalnız görüş alanı biraz dar, onun dışında dikkate değer pek dezavantajı yok.

Amazon mobil uygulamadan ilk siparişte 80 lira indirim veriyor, üstüne bir de Nays'tan geri ödeme alırsanız başlıktaki fiyata düşüyor.

@5659 evet, sitede verdikleri bilgilere göre bir miktar kadar fark var.

Misal yeşil mercek kaplaması var mış, mercek kaplaması ışık geçirgenliğini artıran unsurlardan birisi. Kaplaması olan mercekler içine kaplaması olmayan merceklere göre daha fazla ışık alırlar. Bu da baktığınız bölgenin daha aydınlık kalmasını sağlar. Sitelerinde de belirtmişler zaten.

Azotla arındırılmış gövdesi var mış, o da soğuk-sıcak hava değişimlerine karşı dürbünün merceğinin buğulanmasını önler. İki özellik de konusunu açtığım dürbünde yok.

Bu özellikler sözde kalmıyorsa güzel. Ama daha önce adı duyulmamış bir firmaya ne kadar güvenilir bilmiyorum. O yüzden bizzat kullanan birinin yorum yapması daha iyi olur. Sitedeki bilgilere göre yorumlayacak olursak CD 3 daha iyi ama dediğim gibi görmek gerek.

@519 hocam yani siz şimdi 349₺ olmasına rağmen Heider'in daha mı iyi olduğunu söylüyorsunuz ?

İfadeler: 519
Kağıt üstünde evet ama ne kadar kalitelidir, kullanım deneyimi nasıldır bilgim yok. Kullanan birisinin yorum yapması daha iyi olur. İnternette her dürbün kral sonuçta ama kullanıma gelince çoğu zortluyor.

Benim incelediğim alet giriş seviyesi bir dürbündü, yukarıdaki alet daha gelişmiş teleskop-dürbün sentezlemesi gibi bir şey. Elbette Konus Vue'den daha iyi olur ama dediğim gibi işin kullanım tarafını bilmiyorum.

@519 hocam konudan sapıyorum kusura bakmayın ama son bir sorum var. Teleskoplarda büyütme oranı nasıl anlaşılıyor? Mesela şu modelde 150/1400 mm diye belirtmişler ama tam anlamadım.

İfadeler: 519
@5659 ben daha çok dürbünlere ilgiliyim, teleskoplar hakkında bilgim yok ama aşağıdaki kaynaklar yardımcı olabilir belki.

@5659 geç dönüş için kusura bakmayın. Bunun hakkında rehber yaptım.

Bahsedilen modelin yakınlaştırma seviyesi hangi merceği kullandığınıza göre değişir. Sitenin verdiği bilgiye göre kutudan 4 ve 20 mm mercekler çıkıyormuş. 4 mm mercekte 350X, 20 mm mercekte 70X yakınlaştırma elde edilir fakat durum biraz karışık. Yukarıdaki konuya da bakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…