Çene altında çıkan sivilceler nasıl geçer?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 83
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

seeraddar

Tanınmış Üye
Bundan 2 hafta önce uyanıp yüzümü yıkamak için aynanın karşısına geçtiğimde, cenemin altında 7-8 tane sivilce çıktığını gördüm. Ergenim, 16 yaşındayım, ancak hiç bu kadar çıkmamıştı hatta oramda hiç çıkmamıştı. Her sabah yüz yıkama sabunu kullanıyorum, yüzüm yağlanıp sivilce çıkarmasın diye. Çıksa bile tek tük alnımda gözümün yanında çıkardı. Neyse özetle sorum şu; yaklaşık 2.5 haftadır cenemin altındaki sivilceler duruyor, geçmiyor. Bunu nasıl gideririm? 2.5 hafta haddinden fazla gibi. Jiletle sakalları alıyorum, daha sonra kolonya uyguluyorum. Biri bundan olabileceğini söylemişti. Bundan mı oldu?

Bundan 2 hafta önce uyanıp yüzümü yıkamak için aynanın karşısına geçtiğimde, cenemin altında 7-8 tane sivilce çıktığını gördüm. Ergenim, 16 yaşındayım, ancak hiç bu kadar çıkmamıştı hatta oramda hiç çıkmamıştı. Her sabah yüz yıkama sabunu kullanıyorum, yüzüm yağlanıp sivilce çıkarmasın diye. Çıksa bile tek tük alnımda gözümün yanında çıkardı. Neyse özetle sorum şu; yaklaşık 2.5 haftadır cenemin altındaki sivilceler duruyor, geçmiyor. Bunu nasıl gideririm? 2.5 hafta haddinden fazla gibi. Jiletle sakalları alıyorum, daha sonra kolonya uyguluyorum. Biri bundan olabileceğini söylemişti. Bundan mı oldu?

Sabundan dolayı, beslenmeden dolayı, kolonyadan dolayı vs. birçok sebebi var. Bunlardan birisi olabilir. Beslenmenizde yağlı şeyleri azaltın, yüzünüzü sabun yerine "yüz yıkama jeli" ürünleri ile yıkayın. Kolonya vs. yüzünüze sürmeyin. Vücut için kullanılabilir ama yüzün yapısı daha hassas.

Bir dahakine tıraş olurken aklında bulunsun:
  • Her şeyden önce yüzünü ılık su ile yıka. Kurulama,
  • Cerave veya Posay gibi bir markadan yüz tipine uygun bir temizleme jeli al ve 60 saniye boyunca ovalayarak yüzüne yedir.
  • Jel sonrası yüzünü ılık su ile tekrar iyice yıka. Kurulama,
  • Abartmadan tıraş köpüğü sür. Sadece 5 tel sakal çıkıyorsa bile bunu sürmelisin.
  • Permatik asla kullanma. Özel tıraş bıçaklarından al. Benim bıyıklarım çok seyrek olduğu için aynı bıçağı en fazla 4 kez kullanıp atıyorum. Buna sende uyabilirsin.
  • Kolonya dediğin bildiğimiz ele sıkılan değildir umarım. Cildine daha kötüsünü yapamazsın çünkü. Kullanman gereken şey tıraş sonrası losyon veya balsamdır.
  • Yüzünü havluyla haşurt huşurt kurulama. Sadece dokundurarak fazlalık suyu al. Havlunu kimseyle ortak kullanma. Tek kullanımlık peçetelerde iş yapabilir.
Bunları yaptıktan sonra tıraş kaynaklı sivilcelerin olmaz bir daha. Anlamadıysan Youtube videolarını takip edebilirsin.

Sabunlar yüzünü kurutur. Yüzün kuruyunca yağ salgılamaya çalışır ve daha beter hale gelir. Yüzüne hangi marka iyi gelir bilemiyorum ama Cerave'nin yağlı ciltlere özel temizleyicisini ve nemlendiricisini kullanabilirsin. Bu biraz karmaşık bir konu olduğu için buradan anlatılmaz, Youtube'dan izle. Her gördüğün videoya da inanma, yorumlarını oku mutlaka.

cenemin altında 7-8 tane sivilce çıktığını gördüm.
Çenedeki sivilceler hormonal veya beslenme kaynaklı oluyor diye biliyorum. Ben ne zaman işlenmiş gıdayı abartsam çıkıyor. Özellikle market köftesi, döneri yiyeyim direkt mahvoluyor. Yapabileceğin en iyi şey güzel bir beslenme programına uymaktır. Beslenme kaynaklı sivilcelerini minimuma indirirsin. Güzel beslenmek hormonlarını da epeyce düzene sokacaktır.

Bunların hepsini yapınca ergenliği 100 sivilceyle atlatacaksan 10 sivilceyle falan atlatırsın herhalde. Tabii bu kadar kestirip atmamak lazım çok kompleks bir konu.

Geri
Yukarı Alt