Adrian Shepard 1

Başarılı
Yer
İstanbul
CS2 oynarken (nadir de olsa) kendi sunucunuzu açma ihtiyacı hissedebiliyorsunuz, ister arkadaşlarla 5v5 atmak için, ister bomba çalışmak için, ve buna para vermeden kendiniz kurmak istediniz, ancak CGNAT arkasında olduğunuz için modeminizde port açamıyorsunuz. Reddit'in ücra köşelerinde (!) bulduğum bir çözümü Türkçesinin olmadığına emin olduğum için çevirmek istedim.

Sunucunuzun bulunduğu klasöre gelin, oradan game\csgo\gameinfo.gi dosyasını bulun, sağ tıklayın, Birlikte Aç deyin ve not defteriyle açın, gerçi ben Notepad++ tavsiye ediyorum çünkü not defteriyle bazı yerlerde boşluk oluşturmanız gerekecek.

Neyi nasıl yazacağınızı görmeniz amacıyla şu kod bloğuna (terminolojinin doğrusu bu değilse uyarın beni) bakın:
Kod:
"GameInfo"
 {
     ConVars
     {
         "net_p2p_listen_dedicated" "1"
     }

NetworkSystem
     {
         "CreateListenSocketP2P" "2"
     }
 }

"GameInfo" en üstteki yazı. Buna dokunmayacaksınız. Az aşağıdaki ConVars bloğuna gelin, onun altındaki komutlardan birisine Enter basıp alt satıra geçin ve "net_p2p_listen_dedicated" "1" kodunu yapıştırın.

NetworkSystem bloğu bende yoktu, sizde de yoksa bunu direkt kopyalayıp en alttaki bloğun altına (sondaki süslü parantezin üstüne) veya araya bir yere yapıştırın. Mesela:
Kod:
    DelayedConCommands
    {
        "connect_lobby" "1"
        "connect" "1"
        "playcast" "1"
        "csgo_econ_action_preview" "1"
        "csgo_download_match" "1"
        "playdemo" "1"
        "gcconnect" "1"
    }

NetworkSystem
     {
         "CreateListenSocketP2P" "2"
     }

Bunlar bittikten sonra (şayet varsa) sunucunuza girerken başlatma seçeneklerinde (başka yerde varsa o da kalkacak) kullandığınız GSLT ID'sini kaldırın. "E:\Server\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\game\bin\win64\cs2.exe" -dedicated +map de_dust2 gibi olacak.

Şimdi sunucuya girin. Yükleme bittikten sonra sunucu konsoluna status yazın. Gelen sonucun içerisinde steamid : [A:1:1189082117:49765] (90285732783977477) kısmını bulun, köşeli parantezle başlayan STEAMID3 formatındaki yer ([A:1:1189082117:49765]) bize lazım olan şey, kopyalayın. Bağlanacak kişiler konsola connect [A:1:1189082117:49765] yazarak sunucuya bağlanacaklar.

NOT: Bu STEAMID3 sunucuyu her başlatmanızda değişiyor, o nedenle tekrar status yazıp bu ID'yi bulacaksınız. Bu yöntemin belki de tek eksisi bu.

Ayrıca bazı oyun güncellemeleri gameinfo.gi dosyasını sıfırlayabiliyor, o nedenle bu rehberi baştan yapmanız gerekebilir. Sağlıcakla kalın!

Son düzenleyen: Moderatör: