ChatGPT Plus vs Gemini Advanced

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Selamlar! Ücretli abonelik için hangisi daha iyi?

Direkt ChatGPT demeyin. Hani nedenleriyle beraber "şu daha iyi, çünkü" gibisinden yanıt verin lütfen.

LMArena'da şu an Gemini 2.5 Pro 1.sırada ve ben de denedim, gerçekten çok iyi. Ama yine de sormak istiyorum.

Gemini çünkü chatgpt ücretlide sınır getirmeye başladı ben Google one plus aldım çok memnunum dokümanlar slaytlar fotoğrafları hepsi muhteşem yakın zamanda nextcloud verilerimi kurtarirsam ise sadece gemini aboneliği alırım

chatgpt ücretlide sınır getirmeye başladı
Ücretlide sınır nasıl oluyor? Ne kadar bir sınır bu? GPT-4o için mi; yani GPT-o4 düşünme modeli için mi yoksa GPT-4o için mi?

Gemini Advanced çeviri konusunda daha iyi. Arkadaşım ikisini de kullandı ve Gemini'ye bağlı kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
ChatGPT plus internete bağlı değildi sanırım bende hep eski cevaplar veriyordu o yüzden Gemini diyorum.

Kod yazma gibi işlemlerde Gemini daha iyi diye biliyorum. Halüsinasyon görme oranı daha düşük gibi. Çeviri konusunda kıyas yapmadım bilmiyorum.

ChatGPT o3 modeli de yorumlama, derin analiz ve gerçekçi görsel oluşturmada iyi. Plus abonelerinin o3 modeline sorabileceğin soru sayısı haftada 100 ile sınırlı. Halüsinasyon konusunda ChatGPT'de biraz daha dikkatli olmak gerekebiliyor ama derin analizde ve o3 modelindeki sade sorulan sorularda halüsinasyona denk gelmedim. 4o modeli bu açıdan kötü, GPT 4.5 ve o4-Mini gibi modelleri kullanmadığım için bir şey diyemem.

Kısacası kullanım alanlarına göre yapay zekaların birbirlerine göre avantajları var.

Uzun sohbetleri işleyebilme ve bağlamdan kopmama hangisinde iyi?

Uzun sohbetleri işleyebilme ve bağlamdan kopmama hangisinde iyi?
Gördüğüm kadarıyla Gemini daha iyi. ChatGPT'de sohbetleri ne kadar kısa tutup ne kadar basit dille soru sorarsan o kadar iyi sonuç alıyorsun. Aslında o3 modelinde bu düzeltildi (eksisi ise cevap verme süresinin çok uzun olması) ama Plus abonelerine haftada 100 soru/mesaj sınırı olduğu için fiyat/performans düşünüp Gemini diyeceğim.

Grafik, tablo ve görsel yorumlama kabiliyeti, derin analizde karmaşık ticari mevzuatları bile çok iyi derleyip özetleme kabiliyeti gibi konularda ChatGPT eski o1 ve şimdiki o3 modelleri müthiş iş çıkardığı için ChatGPT'den devam ediyorum. Gerçekçi görsel üretme kabiliyetini çok kullanmıyorum ama işine yarayanlar vardır. Kod yazma gibi başka alanlarda kullanımım daha yaygın olsaydı o zaman Gemini'a geçerdim.

Hangisini tercih ettin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…