O Oltran Üstün Katılım 6 Ocak 2024 Mesajlar 3.301 Makaleler 11 Çözümler 29 Beğeniler 8.602 12 Mayıs 2025 #1 Dilin adı "Zerunik" Alfabesi ve Latin alfabesindeki karşılığı Zerunik Harfi Latin Karşılığı𐊠A𐊡B𐊢C𐊣D𐊤E𐊥F𐊦G𐊧H𐊨I𐊩J𐊪K𐊫L𐊬M𐊭N𐊮O𐊯P𐊰Q𐊱R𐊲S𐊳T𐊴U𐊵V𐊶W𐊷X𐊸Y𐊹Z Kelimeler: Zerunik YazımıTürkçesi𐊭𐊠𐊫𐊨geceš𐊴𐊱𐊠ateş𐊵𐊠𐊪𐊨𐊱sevmek𐊥𐊠𐊭𐊤𐊪acı𐊭𐊠š𐊠sessizlik𐊬𐊨𐊱𐊨ruh𐊹𐊨𐊭ben𐊠𐊫𐊮𐊭sen𐊣𐊠𐊱𐊤𐊭biz𐊨𐊱𐊤𐊭gün𐊫𐊨𐊵𐊠𐊭ışık𐊩𐊤𐊫𐊠𐊭yıldızš𐊨𐊱𐊤𐊭umut𐊣𐊠𐊱𐊴𐊭düş𐊷𐊤𐊫𐊨gökyüzü𐊳𐊮𐊵𐊠𐊫ölüm𐊱𐊠𐊪𐊴𐊬ses𐊣𐊤𐊪𐊠𐊱zaman𐊥𐊴𐊱𐊤𐊪dirilmek𐊧𐊠𐊷𐊠kahkaha𐊳𐊤𐊫𐊴𐊭gerçek𐊯𐊮𐊱𐊠ruhž𐊨𐊭𐊠𐊱müzikė𐊫𐊴𐊬yokluk𐊳𐊴𐊪𐊮𐊱ağlamak𐊦𐊤𐊭yalnız𐊯𐊴𐊴𐊠dinlenmek𐊵𐊤𐊭ışık (manevi)𐊱𐊮𐊭ölüm (sonsuz)𐊧𐊠𐊱𐊤𐊳acı (içsel) Cümle örnekleri: Zin fanek naša 𐊹𐊨𐊭 𐊥𐊠𐊭𐊤𐊪 𐊭𐊠𐊲𐊠 (Ben arkadaşımı seviyorum.) Alon šura liven 𐊠𐊫𐊮𐊭 𐊲𐊴𐊱𐊠 𐊫𐊨𐊵𐊤𐊭 (Sen gece ağladın.) Daren jelan pora žinar 𐊣𐊠𐊱𐊤𐊭 𐊩𐊤𐊫𐊠𐊭 𐊯𐊮𐊱𐊠 𐊹𐊨𐊭𐊠𐊱 (Biz müzikle ruhun ışığını hissediyoruz.)
Dilin adı "Zerunik" Alfabesi ve Latin alfabesindeki karşılığı Zerunik Harfi Latin Karşılığı𐊠A𐊡B𐊢C𐊣D𐊤E𐊥F𐊦G𐊧H𐊨I𐊩J𐊪K𐊫L𐊬M𐊭N𐊮O𐊯P𐊰Q𐊱R𐊲S𐊳T𐊴U𐊵V𐊶W𐊷X𐊸Y𐊹Z Kelimeler: Zerunik YazımıTürkçesi𐊭𐊠𐊫𐊨geceš𐊴𐊱𐊠ateş𐊵𐊠𐊪𐊨𐊱sevmek𐊥𐊠𐊭𐊤𐊪acı𐊭𐊠š𐊠sessizlik𐊬𐊨𐊱𐊨ruh𐊹𐊨𐊭ben𐊠𐊫𐊮𐊭sen𐊣𐊠𐊱𐊤𐊭biz𐊨𐊱𐊤𐊭gün𐊫𐊨𐊵𐊠𐊭ışık𐊩𐊤𐊫𐊠𐊭yıldızš𐊨𐊱𐊤𐊭umut𐊣𐊠𐊱𐊴𐊭düş𐊷𐊤𐊫𐊨gökyüzü𐊳𐊮𐊵𐊠𐊫ölüm𐊱𐊠𐊪𐊴𐊬ses𐊣𐊤𐊪𐊠𐊱zaman𐊥𐊴𐊱𐊤𐊪dirilmek𐊧𐊠𐊷𐊠kahkaha𐊳𐊤𐊫𐊴𐊭gerçek𐊯𐊮𐊱𐊠ruhž𐊨𐊭𐊠𐊱müzikė𐊫𐊴𐊬yokluk𐊳𐊴𐊪𐊮𐊱ağlamak𐊦𐊤𐊭yalnız𐊯𐊴𐊴𐊠dinlenmek𐊵𐊤𐊭ışık (manevi)𐊱𐊮𐊭ölüm (sonsuz)𐊧𐊠𐊱𐊤𐊳acı (içsel) Cümle örnekleri: Zin fanek naša 𐊹𐊨𐊭 𐊥𐊠𐊭𐊤𐊪 𐊭𐊠𐊲𐊠 (Ben arkadaşımı seviyorum.) Alon šura liven 𐊠𐊫𐊮𐊭 𐊲𐊴𐊱𐊠 𐊫𐊨𐊵𐊤𐊭 (Sen gece ağladın.) Daren jelan pora žinar 𐊣𐊠𐊱𐊤𐊭 𐊩𐊤𐊫𐊠𐊭 𐊯𐊮𐊱𐊠 𐊹𐊨𐊭𐊠𐊱 (Biz müzikle ruhun ışığını hissediyoruz.)
Loniss Uzman Katılım 13 Nisan 2025 Mesajlar 203 Çözümler 3 Beğeniler 98 Yer Kahramanmaraş 12 Mayıs 2025 #2 Kullanışlı demeyelim de farklı bir içerik olmuş
KS KS O Oltran Üstün Katılım 6 Ocak 2024 Mesajlar 3.301 Makaleler 11 Çözümler 29 Beğeniler 8.602 12 Mayıs 2025 #3 Loniss dedi: Kullanışlı demeyelim de farklı bir içerik olmuş Genişletmek için tıkla... Öyle tabii. Aklıma geldi ve enteresan olur diye yaptırmak istedim
Loniss dedi: Kullanışlı demeyelim de farklı bir içerik olmuş Genişletmek için tıkla... Öyle tabii. Aklıma geldi ve enteresan olur diye yaptırmak istedim
SupraSonic Uzman Katılım 26 Ocak 2025 Mesajlar 154 Çözümler 2 Beğeniler 149 Yer Türkiye 12 Mayıs 2025 #4 Kimsenin okumaması gereken şeyleri yazmak için çok iyi olur bu. Bu arada çıtayı biraz daha arttırmak isterseniz bence işin gramer kısımlarına da girebilirsiniz. Daha keyifli olabilir.
Kimsenin okumaması gereken şeyleri yazmak için çok iyi olur bu. Bu arada çıtayı biraz daha arttırmak isterseniz bence işin gramer kısımlarına da girebilirsiniz. Daha keyifli olabilir.
sickboyrari Üstün Sosyal Locası İlk 1.000! Katılım 14 Aralık 2023 Mesajlar 682 Makaleler 1 Çözümler 24 Beğeniler 1.915 Yer Kaotic 12 Mayıs 2025 #5 Telaffuzlari da olsa guzel olabilirdi en azindan sadece yaziyla degil de konusurken de temel seyleri ezberleyip sifreli konusulabilir.
Telaffuzlari da olsa guzel olabilirdi en azindan sadece yaziyla degil de konusurken de temel seyleri ezberleyip sifreli konusulabilir.
Loniss Uzman Katılım 13 Nisan 2025 Mesajlar 203 Çözümler 3 Beğeniler 98 Yer Kahramanmaraş 12 Mayıs 2025 #6 Harbi gramer gibi detayları uzarsa atın
KS KS O Oltran Üstün Katılım 6 Ocak 2024 Mesajlar 3.301 Makaleler 11 Çözümler 29 Beğeniler 8.602 12 Mayıs 2025 #7 1. Cümle YapısıZerunik dili SOV (Özne - Nesne - Yüklem) yapısındadır. Bu şu demek: Ben seni seviyorum = Ben seni seviyorum → Zin alon vakir Zin alon vakir Daren fanek vakir → Biz acıyı severiz Alon pora furek → Sen ruhu diriltirsin 2. Zamirler TürkçeZerunikbenZinsenAlonbizDarenoRenonlarRenek 3. ZamanlarZerunik dili 3 temel zaman içerir: ZamanKuralÖrnekŞimdikök halivakir → sevmekGeçmiş"-et" eklenirvakiret → sevdiGelecek"-un" eklenirvakirun → sevecek Örnek: Zin alon vakiret → Seni sevdim Zin alon vakirun → Seni seveceğim Daren rakumet → Seslendik 4. OlumsuzlukOlumsuzluk eki: "na-" Vakir → Sevmek Navakir → Sevmemek Navakiret → Sevmedim Örnek: Zin alon navakiret → Seni sevmedim Daren nafanek → Biz acı çekmeyiz 5. Soru YapısıSoru kelimeleri genellikle cümle başına gelir. Bazıları: TürkçeZerunikNeKeKimNarNeredeXarNedenDeran Örnek: Deran zin vakirun? → Neden seviyorsun? Ke pora furek? → Ne dirildi? 6. Sıfatlar ve YerleriSıfat her zaman ismin önüne gelir. Livan iren → Aydınlık gün Fanek miri → Acılı ruh Naša xeli → Sessiz gökyüzü 7. Çoğul Eki Tekil: Jelan → Yıldız Çoğul: Jelanek → Yıldızlar Ren → O Renek → Onlar 8. İyelikİyelik için isimden sonra zamir gelir: Miri zin → Ruhum Toval alon → Senin ölümün Rakum daren → Sesimiz 9. Bağlaçlar TürkçesiZerunikve'iramadarxçünküvakar Örnek: Zin fanek 'ir miri vakiret → Acıyı ve ruhu sevdim Alon šura navakir darx fanek xarik → Sen ateşi sevmedin ama acıyı hissettin Bonus kural: Zerunik’te duygusal vurgulama için sonuna “-a” eklenir. Vakira! → "Seviyorum!" (aşk dolu vurgu gibi) Fureka! → “Diriliyor!” (dramatik anlatımda)
1. Cümle YapısıZerunik dili SOV (Özne - Nesne - Yüklem) yapısındadır. Bu şu demek: Ben seni seviyorum = Ben seni seviyorum → Zin alon vakir Zin alon vakir Daren fanek vakir → Biz acıyı severiz Alon pora furek → Sen ruhu diriltirsin 2. Zamirler TürkçeZerunikbenZinsenAlonbizDarenoRenonlarRenek 3. ZamanlarZerunik dili 3 temel zaman içerir: ZamanKuralÖrnekŞimdikök halivakir → sevmekGeçmiş"-et" eklenirvakiret → sevdiGelecek"-un" eklenirvakirun → sevecek Örnek: Zin alon vakiret → Seni sevdim Zin alon vakirun → Seni seveceğim Daren rakumet → Seslendik 4. OlumsuzlukOlumsuzluk eki: "na-" Vakir → Sevmek Navakir → Sevmemek Navakiret → Sevmedim Örnek: Zin alon navakiret → Seni sevmedim Daren nafanek → Biz acı çekmeyiz 5. Soru YapısıSoru kelimeleri genellikle cümle başına gelir. Bazıları: TürkçeZerunikNeKeKimNarNeredeXarNedenDeran Örnek: Deran zin vakirun? → Neden seviyorsun? Ke pora furek? → Ne dirildi? 6. Sıfatlar ve YerleriSıfat her zaman ismin önüne gelir. Livan iren → Aydınlık gün Fanek miri → Acılı ruh Naša xeli → Sessiz gökyüzü 7. Çoğul Eki Tekil: Jelan → Yıldız Çoğul: Jelanek → Yıldızlar Ren → O Renek → Onlar 8. İyelikİyelik için isimden sonra zamir gelir: Miri zin → Ruhum Toval alon → Senin ölümün Rakum daren → Sesimiz 9. Bağlaçlar TürkçesiZerunikve'iramadarxçünküvakar Örnek: Zin fanek 'ir miri vakiret → Acıyı ve ruhu sevdim Alon šura navakir darx fanek xarik → Sen ateşi sevmedin ama acıyı hissettin Bonus kural: Zerunik’te duygusal vurgulama için sonuna “-a” eklenir. Vakira! → "Seviyorum!" (aşk dolu vurgu gibi) Fureka! → “Diriliyor!” (dramatik anlatımda)
K3R1M Yetkin Katılım 12 Mart 2024 Mesajlar 141 Çözümler 4 Beğeniler 111 12 Mayıs 2025 #8 𐊨𐊬𐊯𐊠𐊱𐊠𐊳𐊮𐊱𐊴𐊬𐊴𐊹 𐊭𐊨𐊸𐊤 𐊡𐊮𐊸𐊫𐊤 𐊲𐊨𐊪 𐊲𐊨𐊪 𐊨𐊲𐊫𐊤𐊱𐊤 𐊴𐊦𐊱𐊠𐊲𐊨𐊸𐊮𐊱 (!)
Michael MYERS Bilgin Açılış Hamlesi Katılım 6 Şubat 2024 Mesajlar 5.491 Çözümler 70 Beğeniler 5.427 Yer Haddonfield, Illinois 12 Mayıs 2025 #9 𐊤𐊫𐊨𐊭𐊤 𐊲𐊠𐊢𐊫𐊪.