Merhaba, Cherry Tiggo 8 Pro için araca kadran yüklemesi yapan birkaç kişi gördüm. Aracıma yüklemeyi düşünüyorum ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Kadran yükledikten sonra servise gittiğimde yetkisiz müdahale denip araç garanti dışı kalabilir mi? Bununla alakalı deneyimi veya bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Servis dışı yapılan eylemler garanti bakımından pek hoş karşılanmaz. Özellikle de bu 3. parti bir kadransa daha da sorun olur. Nitekim, araçların ekspertizde kadranlarıyla mümkün mertebe oynanmaması istenir kilometre sayacıyla ilgili bir durum olmaması adına.
Dolayısıyla böyle yeni bir araçta, garantiyi potansiyel olarak devre dışı bırakabilecek bir yüklemeyi mantıklı bulmuyorum.
Eğer yetkili servis bunu fark ederse garanti kapsamı dışına alır aracı. Ama lokal olarak garanti dışı kalır, komple garanti dışı kalmaz aracınız. Kadran kısımlarını ilgilendiren sorunlar yaşanırsa özellikle. Ama siz gözlerine sokmazsanız genelde pek umursamıyorlar. Yetkili servisler bunların farkında, insanlar gizli özellik ve kadran yükleme işlemlerini çok yaptırıyorlar dışarıda.