Bilgisayarımı optimize etmek, gereksiz uygulamaları silmek, gereksiz hizmetleri kapatmak ve toplu uygulama yüklemek için normalde Chris Titus Tech Windows Utility kullanırdım ama biraz daha araştırayım derken Winhance uygulaması ile karşılaştım. İkisi de temel olarak aynı mantıkta çalışıyorlar. Değerli fikirlerinizi almak için sizlere de sormak istedim. Winhance uygulamasını kullanan, deneyimleyen var mıdır? Hangisi daha detaylı ve iyidir?
Amacım sorun yaşamamak, sistem yükünü hafifletmek ve gereksiz hizmetleri, uygulamaları silmek. Şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller dilerim!
Bugün rehberimde sizlere, son zamanlarda teknoloji forumlarında adından sıkça söz ettiren Winutil aracının tam olarak ne olduğunu ve sistemimizi şaha kaldırmak için nasıl kullanılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Hazırsanız, lafı daha fazla uzatmadan ve vakit kaybetmeden sistem optimizasyonunun derinliklerine dalalım.
Winutil Nedir?
Biliyorsunuz ki Windows, maalesef kutudan çıktığı o varsayılan haliyle herkes için ideal ve performanslı ayarlara sahip bir işletim sistemi değil. Arka planda sürekli çalışan ve ne işe yaradığı belli olmayan...
Bugün rehberimde sizlere, son zamanlarda teknoloji forumlarında adından sıkça söz ettiren Winutil aracının tam olarak ne olduğunu ve sistemimizi şaha kaldırmak için nasıl kullanılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatacağım. Hazırsanız, lafı daha fazla uzatmadan ve vakit kaybetmeden sistem optimizasyonunun derinliklerine dalalım.
Winutil Nedir?
Biliyorsunuz ki Windows, maalesef kutudan çıktığı o varsayılan haliyle herkes için ideal ve performanslı ayarlara sahip bir işletim sistemi değil. Arka planda sürekli çalışan ve ne işe yaradığı belli olmayan...
Winhance de güzel basit arayüz. Ama sadece bunlar yetmez bir sürü program var. Debloat, Tweak için Windows 11 debloat, oo shot up vsvs. @Ayhan Dönmez ben rehber beklerim şahsen.
Win util de gereksiz hizmetleri çok fazla ellemez. Oo shot up yapsan bile, elinle girip kapatman lazım bazılarını.
Winhance de güzel basit arayüz. Ama sadece bunlar yetmez bir sürü program var. Debloat, Tweak için Windows 11 debloat, oo shot up vsvs. @Ayhan Dönmez ben rehber beklerim şahsen.
Win util de gereksiz hizmetleri çok fazla ellemez. Oo shot up yapsan bile, elinle girip kapatman lazım bazılarını.
Tabii ki. Bir programdan zaten her şeyi yapması beklenemez, insanlar bu konularda bilgilenmeli, sistemin çok iyi olsa bile şu ayarlar %1 değerlere muazzam bir etki yapıyor. Hatta BIOS ayarları da dahil olursa bir rehber düşünceniz varsa muazzam olur. @Ayhan Dönmez Debloat, Tweak konusunda çok bilgili birisi ve kullanılan programlara da hakim.
Adam zaten bilmeyen insanlara öğretmekten zevk aldığı için fikir veriyorum ben, yoksa Ayhan Dönmezin bildiği debloat, Tweak'i ben de biliyorum. Fakat rehberle vs uğraşacak zamanım yok. Sadece öneriydi
Winhance, CT winutil ve Raphire denedim. İşini yapan uygulamalar. Birbirlerine üstün gelen özelliklerinin olup olmadığını bilmiyorum. Alıştığım için birkaç formattır raphire ile devam ediyorum.