3–4 hafta önce bilgisayara format attım ve 2 hafta kadar Microsoft Edge kullandım. İşkence gibi geçen bu 2 haftanın sonunda Chrome kurmaya karar verdim. Kurduğum ilk andan itibaren BitDefender sürekli chrome.exe’nin çeşitli yerlere bağlanmaya çalıştığını belirten uyarılar veriyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Not: Saçma sapan sitelere hiç girmedim; sadece Techolay ve YouTube kullanıyorum.
Bunlar genelde zararlı uzantılardan ya da Chrome’un arka planda yaptığı izleme bağlantılarından kaynaklanıyor. Chrome’u sıfırlayıp uzantıları temizlemen yeterli, istersen senkronizasyonu da kapat. BitDefender’ın engellemesi normal, sistemini koruyor demek.
Bunlar genelde zararlı uzantılardan ya da Chrome'un arka planda yaptığı izleme bağlantılarından kaynaklanıyor. Chrome'u sıfırlayıp uzantıları temizlemen yeterli, istersen senkronizasyonu da kapat. BitDefender'ın engellemesi normal, sistemini koruyor demek.
Chrome'da sağ üstte Gmail ikonuna tıklayın orada senkronizasyon açık demesi lazım. Ona tıklayın sonra açılan pencereden en üsste kapat işareti çıkacak ona basıp tekrardan kapat yapın.
Chrome'da sağ üstte Gmail ikonuna tıklayın orada senkronizasyon açık demesi lazım. Ona tıklayın sonra açılan pencereden en üsste kapat işareti çıkacak ona basıp tekrardan kapat yapın.
Senkronizasyon kapalıysa büyük ihtimalle Chrome'un kendi içindeki çerez ya da uzantıdan kaynaklanıyor olabilir. Chrome uzantılarına bakıp oradaki gereksiz uzantıları silmeyi dene.
Arama çubuğuna chrome://extensions yaz karşına çıkan sayfada kullanmadığın uzantılar varsa sil.
Senkronizasyon kapalıysa büyük ihtimalle Chrome'un kendi içindeki çerez ya da uzantıdan kaynaklanıyor olabilir. Chrome uzantılarına bakıp oradaki gereksiz uzantıları silmeyi dene.
Arama çubuğuna Chrome://extensions yaz karşına çıkan sayfada kullanmadığın uzantılar varsa sil.
Arama çubuğuna chrome://extensions yaz karşına çıkan sayfada kullanmadığın uzantılar varsa sil