Merhaba arkadaşlar PC portum 5 gigabit destekliyor ileriye yönelik router almak istiyorum ama istediğim özellikte bir router bulamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üzerinde en az 2 adet 10 gigabit veya 5 gigabit portu bulunan bir router arıyorum. Amacım hem interneti WAN portuna 10 gigabit ile bağlamak hem de bilgisayarıma giden lan bağlantısını 10 gigabit hızında sağlayabilmek.

Bilgisayarımda da 10 gigabit bağlantı görmek istiyorum ki ileride sistem yükselttiğimde tekrar router masrafı çıkmasın. Tek portlu modellerde genellikle yüksek hız sadece Wi-Fi'a (veya tek bir porta) veriliyor, bilgisayara giden kablolu bağlantı ise 5 gigabit seviyesinde kalarak darboğaz yaratıyor.

Bu senaryoya uygun, çift yüksek hızlı porta sahip router önerileriniz nelerdir?

Son düzenleme:
Merhaba,

Üzerinde en az 2 adet 10 Gigabit veya 2.5 Gigabit portu bulunan bir router arıyorum. Amacım hem interneti WAN portuna 10 Gigabit ile bağlamak hem de bilgisayarıma giden LAN bağlantısını 10 Gigabit hızında sağlayabilmek.

Bilgisayarımda da 10 Gigabit bağlantı görmek istiyorum ki ileride sistem yükselttiğimde tekrar router masrafı çıkmasın. Tek portlu modellerde genellikle yüksek hız sadece Wi-Fi'a (veya tek bir porta) veriliyor, bilgisayara giden kablolu bağlantı ise 2.5 Gigabit seviyesinde kalarak darboğaz yaratıyor.

O öyle olmuyor :D. Bir kere, internet paketinin 10 Gbps olması lazım. Sonra ONT'nin 10 Gbps desteklemesi lazım, sonra da ONT-Router ve Router-PC Ethernet kablolarının 10 Gbps (CAT6A veya CAT7) desteklemesi lazım. Yani router alınca anında 10 Gbps alamazsın :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
O öyle olmuyor :D. Bir kere, internet paketinin 10 Gbps olması lazım. Sonra ONT'nin 10 Gbps desteklemesi lazım, sonra da ONT-Router ve Router-PC Ethernet kablolarının 10 Gbps (CAT6A veya CAT7) desteklemesi lazım. Yani router alınca anında 10 Gbps alamazsın :D.
Biliyorum hocam, her şeye hakimim. Sadece router'ı çözmeye çalışıyorum. Router'ı aradan çıkartsam kafa rahatlayacak da, istediğim gibi bir router bulamıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar PC portum 5 gigabit destekliyor ileriye yönelik router almak istiyorum ama istediğim özellikte bir router bulamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üzerinde en az 2 adet 10 gigabit veya 5 gigabit portu bulunan bir router arıyorum. Amacım hem interneti WAN portuna 10 gigabit ile bağlamak hem de bilgisayarıma giden lan bağlantısını 10 gigabit hızında sağlayabilmek.

Bilgisayarımda da 10 gigabit bağlantı görmek istiyorum ki ileride sistem yükselttiğimde tekrar router masrafı çıkmasın. Tek portlu modellerde genellikle yüksek hız sadece Wi-Fi'a (veya tek bir porta) veriliyor, bilgisayara giden kablolu bağlantı ise 5 gigabit seviyesinde kalarak darboğaz yaratıyor.

Anladığım kadarıyla bütçen fazla ama bu tarz üst seviye ürünleri bulman zor. SFP portu olmasın diyorsan bu modelde 2X 10G 3X 2.5G var ayrıca 20. yıl versiyonu. Yok SFP de olsun diyorsan BE800/900 serisine bakman lazım ama bulunması zor. Alacağım diyorsan Turkcell'den daha ucuza getirilebilirsin. Ama hem yazılımın açılması gerek hem de aktif Turkcell aboneliği olan biri lazım. Bana soracak olursan 10G işi zor, 2.5G üzerinden gitmeni tavsiye ederim illa 10G lazımsa ya üstteki cihazlardan biri ya da OpenWrt X86 PC oluştur isteğine göre.

Anladığım kadarıyla bütçen fazla ama bu tarz üst seviye ürünleri bulman zor. SFP portu olmasın diyorsan bu modelde 2X 10G 3X 2.5G var ayrıca 20. yıl versiyonu. Yok SFP de olsun diyorsan BE800/900 serisine bakman lazım ama bulunması zor. Alacağım diyorsan Turkcell'den daha ucuza getirilebilirsin. Ama hem yazılımın açılması gerek hem de aktif Turkcell aboneliği olan biri lazım. Bana soracak olursan 10G işi zor, 2.5G üzerinden gitmeni tavsiye ederim illa 10G lazımsa ya üstteki cihazlardan biri ya da OpenWrt X86 PC oluştur isteğine göre.

Evet hocam ama bu attığınızın fiyatı çok uçuk o kadar da çıkmaz istemiyorum ayrıca Turknet kullanıyorum PC portum da 5 gigsabit destekliyor. 10G olmasa da en azından 5 gigabit olsa çok iyi olur.

2.5 gigabit üzerinden de gidebilirim ama işte TR'ye ne zaman gelecek bu internet hızları o önemli olan şu anda sunan firma yok sansüronline hariç.

Evet hocam ama bu attığınızın fiyatı çok uçuk o kadar da çıkmaz istemiyorum ayrıca Turknet kullanıyorum PC portum da 5 gigsabit destekliyor. 10G olmasa da en azından 5 gigabit olsa çok iyi olur.

Dahili SFP soketi istiyor musun? (Bence mantıksız uğraşa değmez hız işi bitti karlı değil. Sadece olmuşken tam olsun 2 ayrı cihaz olmasın ayıracağım bütçe de sorun değil diyorsan al.)

Dahili SFP soketi istiyor musun? (bence mantıksız uğraşa değmez hız işi bitti karlı değil. Sadece olmuşken tam olsun 2 ayrı cihaz olmasın ayıracağım bütçe de sorun değil diyorsan al.)

SFP çok da lazım değil, sadece 2 tane 5 gigabitlik port olsun router'da yeterli bana ya da 2 tane 10 gigabitlik.

2.5 gigabit üzerinden de gidebilirim ama işte TR'ye ne zaman gelecek bu internet onönemli olan şu anda sunan firma yok sansüronline hariç.
Çoğu yerde hazır deniyor, ama bilmiyorum. Taktıkları modüller hem GPON hem XGS combo desteki takılıyor deniliyor. Bence 27 yılı içerisinde sunulur.