Çift monitör nasıl konumlandırılmalı?

Kissofdeath

Deneyimli
Birisi 32 inç (ana ekran), diğeri 24 inç (sadece web'de gezinmek için). 24'lük ekranı sağda mı yoksa solda mı, yoksa 32 inç ekranın üstünde mi konumlandırmam en rahat şekli bulmamı sağlar sizce? Bir de dikey kullan diyenler var, fakat video izlerken tam ekran olmuyor sanırım o şekilde.

Sağına ya da soluna koyman bence en güzeli olur, sen galiba OLED ekran alan arkadaşsın geçen konulardan birisinde konuşmuştuk. Eğer 4-8 saat Excel gibi sürekli aynı gözüken sitelerde gezinmediğin sürece OLED ekranlarda günde 2-3 saat basit web gezinmesinde bir sorun yaşamazsın, zaten video falan izlediğinde sorun hiç çıkmaz. Uygulamalarda siyah tema, boş bir masaüstü ve hareketli bir arka plan bir de göre çubuğunu otomatik gizlenme moduna alırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Sağına ya da soluna koyman bence en güzeli olur, sen galiba OLED ekran alan arkadaşsın geçen konulardan birisinde konuşmuştuk. Eğer 4-8 saat Excel gibi sürekli aynı gözüken sitelerde gezinmediğin sürece OLED ekranlarda günde 2-3 saat basit web gezinmesinde bir sorun yaşamazsın, zaten video falan izlediğinde sorun hiç çıkmaz. Uygulamalarda siyah tema, boş bir masaüstü ve hareketli bir arka plan bir de göre çubuğunu otomatik gizlenme moduna alırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Hocam aslında sadece önlem amaçlı almıyorum ikinci monitörü. Oyun oynarken bir yandan da diğer ekrandan video, yayın falan izlerim diye alıyorum. Sadece nereye koyacağımı bilemedim. Sola dik koysam video falan izlenir mi sizce yoksa yatay mı kullanmalıyım.

Hocam aslında sadece önlem amaçlı almıyorum ikinci monitörü. Oyun oynarken bir yandan da diğer ekrandan video, yayın falan izlerim diye alıyorum. Sadece nereye koyacağımı bilemedim. Sola dik koysam video falan izlenir mi sizce yoksa yatay mı kullanmalıyım.

Dik koymayı ben hiç sevmiyorum şahsen, yatay koymak ara sıra wikilere girmek ve oyun oynarken yandan video izlemek için daha uygun. Gazete gibi haber okumuyorsanız ve kod yazmıyorsanız sağa ya da sola yatay koymak benim tercihimdir.

Yayıncı falan değilseniz bence dikey kullanmak gereksiz. Sağ sol ise size kalmış ancak bence sağınıza atmanız daha iyi olacaktır kolaylık açısından.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt