tgrdmz
Uzman
Herkese merhaba.
Çift monitör kullandığım sistemimde, özellikle Valorant ve CS2 gibi oyunlarda Alt-Tab yaptığımda veya Windows tuşuyla masaüstüne döndüğümde sistem/oyun çökme sorunları yaşıyorum. Sorun genellikle oyunda uzun süre vakit geçirdikten sonra tetikleniyor. İlginç bir şekilde ikinci ekranı kapattığımda bu çökmelerin yaşanmadığını fark ettim.
Yaşanan Durum:
Çökme anında önce ikinci ekran, ardından ana ekran kapanıyor. Birkaç saniye sonra ekranlar geri geliyor; Valorant hata penceresiyle kapanmış oluyor, CS2 ise hiçbir uyarı vermeden masaüstüne atıyor.
Sistem Özellikleri:
Denediğim Yöntemler:
Sorun devam ediyor. Yüksek polling rate değerine sahip klavye/fare kullanımı veya Windows'un MPO özelliği bu tarz bir çakışmaya neden olabilir mi? Benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı?
Çift monitör kullandığım sistemimde, özellikle Valorant ve CS2 gibi oyunlarda Alt-Tab yaptığımda veya Windows tuşuyla masaüstüne döndüğümde sistem/oyun çökme sorunları yaşıyorum. Sorun genellikle oyunda uzun süre vakit geçirdikten sonra tetikleniyor. İlginç bir şekilde ikinci ekranı kapattığımda bu çökmelerin yaşanmadığını fark ettim.
Yaşanan Durum:
Çökme anında önce ikinci ekran, ardından ana ekran kapanıyor. Birkaç saniye sonra ekranlar geri geliyor; Valorant hata penceresiyle kapanmış oluyor, CS2 ise hiçbir uyarı vermeden masaüstüne atıyor.
Sistem Özellikleri:
- Ekran Kartı: ASUS RX 6600
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
- Anakart: MPG B550 GAMING PLUS
- RAM: G Skill Intl F4-3200C16-8GVKB DDR4-2132 8GB (2 Tane)
- PSU: 650W
- Monitörler: LG 180 Hz (DP) & Samsung 144 Hz (HDMI/DP denendi)
- Çevre Birimleri: Logitech Superlight (1000 Hz), Akko Monsgeek FUN60 Pro (8K Hz)
Denediğim Yöntemler:
- Ekran kartı sürücüleri DDU ile temizlenip yeniden kuruldu.
- Xbox Game Bar kapatıldı (Bu işlem FPS droplarını düzeltti ama çökmeyi çözmedi).
- Monitör kablo kombinasyonları (HDMI-DP / DP-DP) değiştirildi.
- Sıcaklıklar kontrol edildi (Yük altında CPU ve GPU 50-60 derece civarında).
Sorun devam ediyor. Yüksek polling rate değerine sahip klavye/fare kullanımı veya Windows'un MPO özelliği bu tarz bir çakışmaya neden olabilir mi? Benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı?
Son düzenleme: