Geçtiğimiz haftalarda bilgisayarımda oyun oynarken aniden ekran gitti ve bu sorun tekrarlamaya başladı sonraki süreçte. Ekran gidiyor, monitor sinyal yok diyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor anlayacağınız. Hatta discord üzerinden arkadaşımla bile konuşmaya devam edebildik birkaç yaşayışımda. Ben de forumlara danıştım ve driver silip yükleme vs. gibi ilk önerilenleri yaptım ancak sanırım sorunu tespit ettim.
Ekran kartım iki adet 8 pin güç girişi bulunduran ASUS TUF RTX 3070Ti. PSU'dan iki ayrı güç kablosu geliyor ve her ikisinin de ikişer tane 8pinlik (6+2) ucu var. Ben bu iki girişteki kabloları çıkarıp yer değiştirdiğimde sorunum geçici olarak düzeldi ancak sonra tekrar yaşamaya başladım. Kasa çalışır haldeyken girişlerden birinin kablosuna hafif bir dokunuşumda anında kırmızı güç ışığı yandı ve ekran gitti. Diğer giriş için aynısını denedim ve böyle bir sorun yaşamadım. Yani sanırım o kablonun o girişinde bir sorun ya da temassızlık oluyor.
Ben de aynı kabloya bağlı diğer girişi kullanabilir miyim diye düşündüm ve sizlere sormak istedim. Biraz araştırdığımda sorun olmayabilir diye anladım ama ekran kartı ve güç meselesi olduğu için zarar vermemek adına bilen arkadaşlara da sormak istedim.
Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.
Başlığıınızdan maalesef hiçbir şey anlaşılmıyor ama soruyu detaylıca okudum ve cevaplamak istiyorum: Bir tane kabloyla zaten iki tane ekran kartı girişini birden doldurmanız mantıklı değil. Yapmanız gereken güç kaynağından iki ayrı kablo çekerek ekran kartı güç girişine iki ayrı kablo bağlamanız. Bu daha sağlıklı olacaktır. Hatta sorununu da çözme ihtimali var.
Başlığıınızdan maalesef hiçbir şey anlaşılmıyor ama soruyu detaylıca okudum ve cevaplamak istiyorum: Bir tane kabloyla zaten iki tane ekran kartı girişini birden doldurmanız mantıklı değil. Yapmanız gereken güç kaynağından iki ayrı kablo çekerek ekran kartı güç girişine iki ayrı kablo bağlamanız. Bu daha sağlıklı olacaktır. Hatta sorununu da çözme ihtimali var.
Selam Recep Abi,
Öncelikle forumda yeniyim ve anlaşılmaz yazdıysam kusura bakmayın lütfen. PSU'dan zaten iki adet ayrı güç kablosu geliyor. İki kablo da kendilerine ait iki tane 8 pin uç barındırıyorlar. Ben sorunlu olduğunu düşündüğüm uç yerine aynı kablodaki diğer ucu kullanmak istiyorum. İlk fotoğrafta kabloyu ve iki ucu görebilirsiniz. Bu bir fark ya da uyumsuzluk yaratır mı?
Umarım anlaşılır olmuştur. Çok teşekkür ederim şimdiden.