Çözüldü "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve onarılmadı" hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hilmi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 50
  • Etiketler Etiketler
    hatası
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hilmi

Gelişen
Bilgisayarı normal kullanırken bir anda dondu. Biraz bekledim ama düzelmedi. Sonra bilgisayarı güç düğmesine basılı tutarak kapadım ve yeniden açtım. Bu sefer de MSI ekranının altında yüklenme sembolü dönerken donup kalıyor.

Birkaç kez denedim, ardından fişi çekip tekrar taktım ve bu sefer onarım ekranı açıldı ama bu ekranda da "Cihazınız bir sorunla karşılaştı ve onarılamadı" çıkmaya başladı. Windows 11 kullanıyorum, yapay zekaya sordum, sistemi geri yükledim, komut istemcisinden bir şeyler yazdırdı falan ama işe yaramadı.

Bazen masaüstüne ulaşabiliyorum ama orada yine önce aşırı bir kasma, sonra da yine donma meydana geliyor. Bunun çözümü nedir?

Çözüm
SSD'den olabileceğine dair birkaç konu buldum ve çözümü SSD'yi çıkarıp tekrar takmakta buldum. Bu şekilde çözüme kavuştum.
Sistemde daha önce geri yükleme noktası oluşturmadıysan, geri yükleme işi sonuç vermez, elinde hazır format atmak için ISO varsa, USB belleği takıp, Windows'u format atmadan onarabilirsin. Çöken dosya ya da bir şey varsa işe yarar. İşleme format atar gibi başlayıp, diski sıfırlayıp sil seçeneğini kullanmadan, yalnızca Windows'u onar seçeneği ile devam edersin. Onardıktan sonra sistem büyük ihtimalle kendine gelir, bu süreçte dosyalarını yedekleyip, temiz bir format atabilirsin. Onarılmış sistem çok stabil olmaz, ilerleyen süreçte tekrar sorun çıkartır. Temiz formattan sonra sistemi test edersin.

SSD'den olabileceğine dair birkaç konu buldum ve çözümü SSD'yi çıkarıp tekrar takmakta buldum. Bu şekilde çözüme kavuştum.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…