Claude kadar iyi kod yazan yapay zekâlar neler?

DeadlyMania7 91

Seçkin
Yer
Cehennemin dibi
Bu zamana kadar kendi kodlama işlerimde Claude kullandım. Yalan olmasın, işime yarayacak 2-3 program yaptım kendime ama tokenler çok hızlı bitiyor Free plan olduğu için. Bunun için Claude'dan daha iyi veya denk seviyede kod yazabilecek/ düzenleyebilecek bir AI modeli arıyorum. Nasıl erişebileceğimi vb. de anlatırsanız çok sevinirim.

ChatGPT. Güzel kod yazıyor bende.

Sol 5.6 gayet iyi. Çinli modellere bakabilirsiniz, Token maliyetleri çok düşük oluyor genelde. Ben de sizinle aynı problemle uğraşıyorum.
3 gün kaldı %66 oldu.

Buradan bakabilirsin kodlama için en iyi modellere. GPT 5.6 Sol hem maliyet hem de kodlama kalitesi olarak Claude'dan daha avantajlı.

Fakat Free plan ile pek bir şey yapmazsın. Öğrenciliğin varsa GitHub Copilot kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Opus 5 veya Fable'ın asıl olayı kod yazmaktan ziyade perspektif gücünden geliyor. Sorun tespiti, analizi ve çözüm yolu bulmak açısından çok başarılılar. Leb demeden leblebiyi anlıyorlar.

Eğer mevzu sadece kod yazmaksa 5.6 Sol, GLM 5.3, Kimi K3 ile Opus 5-Fable aynı seviyede. Aradaki fark: aynı kalitede kod yazması için bu modellere daha detaylı promptlar vermeniz gerekiyor. O yüzden yeni başlayanlar için Claude daha iyi. Kısa bir promptla bile mevzuyu kolayca kavrayabilmesi onu öne geçiriyor.

Projenize göre güncellerin hepsi yeterli yazar. Projenizde düzgün skills ve second brain kullanın. Hepsi yazar.

Projenize göre güncellerin hepsi yeterli yazar. Projenizde düzgün skills ve second brain kullanın. Hepsi yazar.

ChatGPT çok kötü yazıyordu, Claude ile yazmaya başladıktan sonra çağ atladım resmen. O sorun düzeldi mi? Gerçi normal konuşurken bile GPT'nin sınırı çabuk doluyor.

Hocam, GLM 5.3 gibi modeller ücretli değil mi? Bunları nereden çalıştırabilirim?

ChatGPT ve GLM serisi iyidir. Son zamanlarda KIMI K3 modeliyle öne çıktı.

GLM'e nereden erişebilirim hocam? Free plan var mıdır? Ayrıca GPT çok kötü yazıyordu, onu düzelttiler mi?

Hocam istediğiniz şeyli düzenli bir Prompt haline getirirsen, tüm olayı tek başına hallediyor. Mevcut olarak şu şekilde örnek verebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…