Bu zamana kadar kendi kodlama işlerimde Claude kullandım. Yalan olmasın, işime yarayacak 2-3 program yaptım kendime ama tokenler çok hızlı bitiyor Free plan olduğu için. Bunun için Claude'dan daha iyi veya denk seviyede kod yazabilecek/ düzenleyebilecek bir AI modeli arıyorum. Nasıl erişebileceğimi vb. de anlatırsanız çok sevinirim.
Bu zamana kadar kendi kodlama işlerimde Claude kullandım. Yalan olmasın, işime yarayacak 2-3 program yaptım kendime ama tokenler çok hızlı bitiyor Free plan olduğu için. Bunun için Claude'dan daha iyi veya denk seviyede kod yazabilecek/ düzenleyebilecek bir AI modeli arıyorum. Nasıl erişebileceğimi vb. de anlatırsanız çok sevinirim.
Sol 5.6 gayet iyi. Çinli modellere bakabilirsiniz, Token maliyetleri çok düşük oluyor genelde. Ben de sizinle aynı problemle uğraşıyorum.
3 gün kaldı %66 oldu.
Compare the best AI for coding using live coding arena results, benchmark performance, and real generation examples for code generation, debugging, and software engineering.
llm-stats.com
Buradan bakabilirsin kodlama için en iyi modellere. GPT 5.6 Sol hem maliyet hem de kodlama kalitesi olarak Claude'dan daha avantajlı.
Fakat Free plan ile pek bir şey yapmazsın. Öğrenciliğin varsa GitHub Copilot kullan.
Opus 5 veya Fable'ın asıl olayı kod yazmaktan ziyade perspektif gücünden geliyor. Sorun tespiti, analizi ve çözüm yolu bulmak açısından çok başarılılar. Leb demeden leblebiyi anlıyorlar.
Eğer mevzu sadece kod yazmaksa 5.6 Sol, GLM 5.3, Kimi K3 ile Opus 5-Fable aynı seviyede. Aradaki fark: aynı kalitede kod yazması için bu modellere daha detaylı promptlar vermeniz gerekiyor. O yüzden yeni başlayanlar için Claude daha iyi. Kısa bir promptla bile mevzuyu kolayca kavrayabilmesi onu öne geçiriyor.
ChatGPT çok kötü yazıyordu, Claude ile yazmaya başladıktan sonra çağ atladım resmen. O sorun düzeldi mi? Gerçi normal konuşurken bile GPT'nin sınırı çabuk doluyor.
Opus 5 veya Fable'ın asıl olayı kod yazmaktan ziyade perspektif gücünden geliyor. Sorun tespiti, analizi ve çözüm yolu bulmak açısından çok başarılılar. Leb demeden leblebiyi anlıyorlar.
Eğer mevzu sadece kod yazmaksa 5.6 Sol, GLM 5.3, Kimi K3 ile Opus 5-Fable aynı seviyede. Aradaki fark: Aynı kalitede kod yazması için bu modellere daha detaylı promptlar vermeniz gerekiyor. O yüzden yeni başlayanlar için Claude daha iyi. Kısa bir promptla bile mevzuyu kolayca kavrayabilmesi onu öne geçiriyor.