Claude kredileri Visual Studio Code'da nasıl kullanılır?

the_darkenesss

Başarılı
Sorum şu: VS Code agent kısmında model eklemek için API key falan gerekiyor. Claude API key'de kullandığın kadar ödeme mantığı var. Ama Claude'un normal arayüzünde, yani abonelik sisteminde Max paketini alsam, VS Code'da agent olarak nasıl kullanabilirim?

VS Code'ye Copilot ile giriş yaptıktan sonra modelleri yönet kısmında model ekleme kısmı var oradan en altta Custom API'den adı ve API gir sonra karşına satır gelecek orada modeli ismi ve URL'yi girmen gerek bunun için claudenin dokümanlarına bakman lazım, tam modeli ve URL'yi öğrenip girmen gerek.

Yanlış hatırlamıyorsam Claude Code tam aradığın şey. Max planda çalışıyor, istersen terminalden istersen Visual Studio Code eklentisi üzerinden kullanabiliyorsun.

Onu biliyorumda bu sefer token yükleme işi devreye giriyor aboneliğini kullanmıyorsunki

Yanlış hatırlamıyorsam Claude Code tam aradığın şey. Max planda çalışıyor, istersen terminalden istersen Visual Studio Code eklentisi üzerinden kullanabiliyorsun.
Evet konuyu açtıktan sonra gördüm Vs Codeun chatindeki yetkilerden herhangi bir farkı yok dimi bu eklentide şunu bunu yapamazsın gibi.

Kesinlikle yok hocam. Gerekli izinleri verdikten sonra Copilot arayüzünden daha kullanışlı bir şeye dönüşüyor meret. (tabi tokeniniz yettiği kadar )

Kesinlikle yok hocam. Gerekli izinleri verdikten sonra Copilot arayüzünden daha kullanışlı bir şeye dönüşüyor meret. (tabi tokeniniz yettiği kadar )
Token? Abonelik max planında sınır varda token mantığı yok diye biliyorum prodan 20 kat daha yüksek limit diyor.

Token? Abonelik max planında sınır varda token mantığı yok diye biliyorum prodan 20 kat daha yüksek limit diyor.
Token de sadece yüklediğin kredi kadar kullanıyorsun.

Limitler de token bazlı hocam. Promptunuzu olabildiğince optimize yazmaya çalışın, gerçi profesyonel yoğun kullanımda bile proje başlangıçları hariç rütuş, debug ve update işlemlerinde çok limite takılmadım. Yoğun dönemimde 3 farklı projeyle ilgilendiğimi düşündüğümüzde gayet yeterli. İyi kodlar dilerim

Token de sadece yüklediğin kredi kadar kullanıyorsun.
API ile karışmış olabilir hocam söylediğiniz.

Teşekkür ederim api biraz sıkıntı hocam diyelim çok ihtiyacın yoktur az bir şey yapcaksındır o zaman iyi ancak maxe vereceğim parayı api kredisine versem 1-2 ayda biter muhtemelen onun yerine max alırım daha iyi.

Son zamanlarda abonelik işinden tamamen çıktım API kullanıyorum hocam. Tabi salt Claude kullanmak verimsiz olacaktır ancak kod süreçlerinizde hibrit kullanımı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman ihtiyacınız olan şeyi DeepSeek V4 Flash gibi bedavadan bir tık pahalı modeller de karşılayacaktır. Openrouter'a bir göz atın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…