TinerciYasin
Başarılı
Ben yedek fare olarak kablosuz olanını aldım. Açıkçası bazı yerleri dengesizce üretilmiş. Sol ve sağ kısmının birleştiği kısımlarda böyle çıkıntılar var. Kendi geldiği skatez bayağı dandik ve ince, ince olduğundan altındaki mod değiştirme ve Bluetooth tuşu falan sürtünebiliyor. Elimde dot skatez olduğundan onlarla değiştim. Bir de alıcısı üstüne eklenmiş ve çıkarınca çirkin duruyor. Uygulaması genel fason üretim fareler ile aynı ve pek bir özelliği yok. Genelde bir tık ergonomik olduğundan genel kullanımda falan kullanıyorum.
Bir de dizüstü için ofis tipi olan kablosuzunu aldım. Onun bayağı sorunu var. Yine skatezler, altındaki açma kapama tuşu, pil yüzeyi vb. için kötü. Bana gelende ön skatez yoktu. Yine dot skatezleri o kısımlara ekledim. Açma ve kapama tuşu kendi skatezleri olsa süretecek gibi yine çok dışarıda, pil kapağı keza düşecek kadar kalitesiz duruyor. En rahatsız olduğum ise soldaki ileri ve geri tuşları, hem ele doğru oturmuyor yani biraz ileri tutup basmanız gerekiyor. Hem de sessiz tuşlarına göre çok ses çıkartıyor ve yapısı dandik bir plastik.
İndirim olsun diye de mouse padini ekledim. Giriş seviyesi bir ofis tipi mouse pad için yeterli.
Eki Görüntüle 154702
Bana soracak olursanız claw's genius için bir V3 sürümü şart. Tüm tuşları sessiz ve aynı hissiyatta yapıp, pil gibi tek pil veya Batarya'ya geçmesi lazım. Genel olarak farelerin keşisim yerleri ve alt kısmındaki tuşların iç kısma doğru olması veya daha basitleştirilmesi lazım. Elbette bunlar fason üretim ama isterlerse bazı şeyleri değiştirebilirler. Yani alıcı bozulur diye Bluetooth sunmayı anlıyorum da, şu üç mod saçmalığı artık kötü bir fareymiş algısı oluşturdu bende. Ek olarak V2 farenin içerisinde pil yoktu yeni modelde pil gönderilebilir. Bir de skatez gibi konularda bu kadar cimri davranmaya gerek yok. Düzgün bir skatez ürettirip, diğer farelerden farklı olabilirler. Rampage, Gamepower gibi markaların oluşturduğu tahribattan kaçanları kendine çekme adına çıkmışlar. Umarım bunu marka adına zarar vererek garip ürünler ile ilerletmeye çalışmazlar.
Ha benim bütçem bunu yetiyor diyenin işini görür. Ama alıyorsanız net skatez alın. Kablolu olan ürünler nasıldır bilmiyorum, kablosuzlar hem tuş saçmalıkları hem de açıkçası yüzeyde hiç iyi kaymayacak, ofis tipi mouselarda bile daha iyi skatezlere göre kötü skatezler ile geliyor.
Çok bilgili birisiniz anladığım kadarıyla bu konuda yorumunuz için sağ olun öncelikle, ben halihazırda Rampage Miracle M.2 mouse kullanıyordum tıklama sesleri ve mouse değerleri düşük geliyordu bana ( 125Hz 725F sensör) benim de bütçem 400-500 liraydı delikli istiyordum claws nexus X1 kablolu versiyonunu sipariş ettim 320 liraya değerleri bayağı iyi geldi bana 1000 Hertz 100 IPS 20G. Malzeme kalitesi iyi olmadığından bahsetmişsiniz, sağ sol tık çok ses çıkarıyor mu Rampage gibi? Bana şu an kullandığım fareden iyi olması yeterli.