Yapay zeka botları da olmak üzere tüm botları incelemek için daha dün sabah plan yaptım. Şu an ChatGPT burada bir konuya mesaj yazacak olsa, kullanılan işletim sistemi "Robot", tarayıcı ise "ChatGPT (User)" şeklinde simge çıkar çünkü ben yazdığım tarayıcı kütüphanesinde bile yapay zekâlar ile uğraştım. Yarın öbür gün yapay zekalar, benim kamoyuna açık web sitelerim hakkında istedikleri zaman bilgilere erişebilmeli, siteme bir robot uğradığı zaman hangi sayfaya baktığına kadar veritabanıma not almalıyım.
Bunu kabul etmiyorum. Seçenek sunmama hakları yok zaten. Ama varsayılan olarak engellemenin yanlış olduğu gözüyle bakıyorum. Şimdi yapay zekaların sitelerde gezmesini engelleyince ne olacak? Kullanıcının biri web sitesindeki tüm içeriği kopyalayıp yine yapay zekaya gönderebilir.
Kesinlikle yapay zekaların tüm sitelerime uğramasını kabul edeceğim. Umarım Cloudflare ara sunucusu ile çalışan Techolay'da buna izin verir.
Yaptıkları boş boş bir uğraşı. Herhangi bir yapay zeka bir web sitesine uğrarsa ne zararı olabilir? Kaldı ki User-Agent manipüle edilip ek olarak proxy IP ile yine istediği web sitesini tarar.