Çocuğunuzun ismini ne koymak isterdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Ilk erkek babamin iki ismi olurdu. Birisi Ulul Azm peygamberlerinden birinin adi. Birisi ise buyuk bir Turk hukumdarinin ismi. Anlamlari da guzel. Babamin adi da yasamis olurdu. Ikinci erkegi dusunmedim ama yakin arkadasimin adi olabilir. Seviyorum. Kur'anda da geciyor. Ikinci isim olarak da Tengri'nin adlarindan birini koyardim.

Kiz olursa da annmein adini koymak isterim ama onu ele almazsak kesinlikle Leyla. Arapca'da gece anlamina geliyor. Leyla ile Mecnun hikayesi cok sevdigim bir hikaye. Ayrica Neset Baba'nin da vuruldugu kadindir kendisi. Anlami cok degerli yani. Kulaga da hos geliyor. Kesinlikle Leyla olurdu.

Semavi isimlerden uzak olsun yeter. Batu, Eren, Onur, Mete gibi kısa Türk isimleri çok iyi oluyor. Bir ihtimal Berkant. Çocuğun adına "han" eklemeyin bu arada. Eğer yabancı bir hatunla evlenirsem ikincil isim olarak Adrian gibi bir şey olabilir.

Kız çocuğu isimlerini unuttum. Akılay, İlay falan fena değil. Tomris gibi isimler cringe geliyor. Keza aynı şekilde yabancı hatun bulursam kızın ikincil adına Marcheline eklenebilir, aşırı beğeniyorum. Hatta bir sanayi devi olsam Marcheline diye araba firması kurardım.

Türkiye'de bir çocuk yapmayacağım için, isim de düşünmedim. Olur da bir gün Avrupa'da yaşayabilirsem ki ileride, Bilgisayar Mühendisi olucağım için şansım yüksek. Onu da ozaman düşünürüz.

Kız olsa Luna koyardım yüksek ihtimal. Güzel geliyor. Erkektede Kayra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…