Çocuklar artık tahammül edilmez mi oldular, yoksa sadece benle alakalı bir durum mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Türk98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 122
  • Etiketler Etiketler
    durum

Türk98 1

Gelişen
Yer
izmir
Z kuşağındanım. Şimdiki çocuklara bakıyorum, sürekli bağrıyorlar, çağrıyorlar arkadaşlarına, ailelerine, kendinden büyüklere. 7-8 yaşındaki çocuklar bile birbirine anneli küfürler saydırıyor. En ufak bir çocuk sesi direkt baş ağrısına sebep oluyor. Her hareketlerine irite oluyorum. Hani ben kendimi düşünüyorum, çocukken arkadaşım olanları düşünüyorum, biz de öyle miydik diye de hayır yani. Bağırmazdık, çağırmazdık, büyüklerimize saygılıydık, küfür etmezdik diyemem ama en azından anneli küfürler etmezdik falan. Hani "dayak eksikliği" diyorlar da bu kadar fark eden bir şey mi dayak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapma, etme, buraya gel vs. gibi sesli komut aygıtı işlevinden başka vasfı olmadığı için çoğu ebeveynin, durum bu noktaya geliyor. Biz çocuğu her zaman çocuk olarak kabul edelim ve öfke duymayalım ama bazen o çocukların yaptıkları davranışların sonuçlarını da görmeleri gerek. Dayakla eğitim kesinlikle yanlış tabi ama belli başlı çizgiler aşıldıktan sonra da ailenin bir dur demeyi bilmesi gerek bence.

Keşke sadece çocuklarda öyle olsa; genel olarak genci de yetişkini de aşırı saygısız ve aşırı özgüvenli. Bu durumun sürekli artması da artık bana göre eğitimsizlikten değil, bilerek böyle bir davranış biçiminin benimsendiğini gösteriyor.

En nihayetinde bu çocuktur, yapar da, eder de, düşer de, kalkar da. Önemli olan bütün bunları yaparken neyin doğru, neyin yanlış olduğunu ebeveynlerinden öğrenip, hatasını telafi edebilmesi. Dış hayatta nelerin yapılabilip yapılamayacağını öğrenmesi. Ama gel de bunu bizim "çocuğunu özgür yetiştiren ebeveynlere" anlat.

Bizim sokakta çocuklar var, arabayı göre göre önüne geçiyor. İnip uyarsan, annesi babası diyor: "Sen çocuğuma bunu nasıl dersin?" diye. Kısaca eğitimsizlik, herkes ebeveyn olamaz.

Şimdiki çocuklara bakıyorum, sürekli bağrıyorlar, çağrıyorlar arkadaşlarına, ailelerine, kendinden büyüklere.
Yetistikleri yerde kavga, gurultu, korna sesi, bagiris, cagiris eksik olmadigi icin hic sasirtmayan durumdur. Denk geldigim yabanci cocuklarinda bizdeki kadar ne kavga savas hali var ne de bagirma. Sizlaniyorlar evet ama onda bile sessizce sizlaniyorlar. Buna bir de ebeveynlerin gerek akranlariyla gerek aile icinde dovuserek, savasarak cocuk buyutme stratejisi de eklenince tablo giderek vahimlesiyor.

Bir de bizim zamanimizda ogretmen kutsaldi yahu, okul basarcasina gidip ogretmenlere "siz benim cocuguma karisamazsiniz" demek nedir? Cocuk uzerinde kalan son otoriteyi de aliyorlar, bu nasil bir sacmaliktir aklim almiyor dogrusu.

Mahallede çocuk görünce dövmek istiyorum. Yani bu, tüm Türkiye için geçerli olabilir çünkü girdiğim her mahalledeki her çocuk anlattığınız gibi oluyor.

Şiddete her zaman karşıyım, sonuç olarak ufak bir çocuk parkta olsun veya herhangi bir yerde oturup küfür ettiğini duyarsam sakince uyarıyorum. Gaziantep'de iken 8 yaşında ki çocuğun bırak küfürü sigara içtiğini gördüm güzelcene uyardım gerçi dinleyip dinlememek ona ve ailesine kalmış. Ha gelip benim kendi şahsıma gelip küfür ederse işler değişebilir. Kalkıpta ufacık çocuğu da dövmem.

Valla anlamıyorlar uyardıkça üstüme geliyorlar. Geçen arkadaşıma gittim onun mahallesindeki çocuklar arkadaşımın babasına cinsel şakalar yaptılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…