Çocuklar artık tahammül edilmez mi oldular, yoksa sadece benle alakalı bir durum mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Türk98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 376
  • Etiketler Etiketler
    durum
Benim de 7 yaşımdan beri ilgim vardı.
Ne güzel hocam. İşte bu sokaktaki salakların hepsi futbolcu olacağım diyip mahallede bize salça oluyorlar. Kendisinden 30 yaş büyük adamlara cinsel şakalar yapıyorlar. Kuzenim bir okuma yazma öğrensin kodlama öğreteceğim bunlar gibi olmasın.

Mahallede basketbol oynarken çocuğun birisi limitli tarmak basketbol topuma ayakla vurup futbolda daha çok para var la gay misiniz demişti 7 yaşındaki çocuk.

Vallahi biz küçükken mahallede kendimize bir futbolcu ismi takıp sabahtan akşama kadar maç yapıyorduk. Keşke şimdiki çocuklarda bizim gibi olsaydı. O günlere geri dönmeyi çok istiyordum. Eve girip su içerken annemin dışarı çıkmama izin vermeyeceğini bildiğim için giriş kattaki arkadaşın evden içiyorduk suyumuzu. Şimdikilerde telefon olmadan yemek bile yiyemiyorlar.

Mahallede basketbol oynarken çocuğun birisi limitli tarmak basketbol topuma ayakla vurup futbolda daha çok para var la gay misiniz demişti 7 yaşındaki çocuk.
Boş ver valla bak. Ben basketbol oynarken aynısını demişlerdi. Ben dövmüştüm tabii ama sizde değişebilir.

Bir kere el arabasından düşmüştüm ne güzeldi valla bak kafam acımıştı ama mutluydum.

Hocam bende mahallede maç yaparken bir çocuk gelmişti. Biz maç yaparken sahanın ortasından bisikletle geçiyordu argo kelimeler söylüyordu (biraz ağır argo) ve geldi bizi su şişesiyle ıslatmaya başlamıştı. Bizde arkadaşlarla onun saçını çekip bisikletinin tekerini patlatmıştık. Çocuğun yaşı 6'dı. Bizde o zamanlar 7-8 yaşlarındaydık.

Yeni nesil ebeveynlerin; "çocuğum özgüvenli olsun", "çocuğum çok zeki biri", "çocuğum diğerlerinden çok farklı", "en özel benim çocuğum" vb. triplere girmesinden dolayı birçok çocuk şımarık yetiştirildi ve şımarık yetişen herkes kendini Einstein sanıyor. Hayır, ne çocuklarınız çok zeki ne de herkesten farklı sayın ebeveyn. Senin çocuğun da milyonlarca çocuktan sadece biri ve hatalar yapacak, yanlışlar yapacak ve sorunlara neden olacak. Sen onu iyi yetiştireceksin, yaptığı hataları engelleyeceksin ve sorumluluk alacaksın. Sorumluluk alamayacaksan da yapmayacaksın.

Tüm çocuklar şımarık değil aslında, ebeveynler şımarık. Asıl anlamamız gereken nokta sorunların çocuklarda değil ebeveynlerde olduğu ve yeni yetiştirilen çocukların birçoğu maalesef ki tahammül edilemez oldu. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Haklısınız, aslında arkadaşımdan örnek vermek isterim çünkü asla ama asla düşünmez "hatalı mıyım?" diye ve internette yanlış bilgilere inanır. Ailem beni asla egolu yetiştirmedi, ben egom kendiliğinden oluştu. Mahalledeki çocukları görüp "eski çocuklar" gibi diyoruz ama yakından hiç öyle değil.

Boş ver vallahi bak. Ben basketbol oynarken aynısını demişlerdi. Ben dövmüştüm tabii ama sizde değişebilir.

Ben döversem hoş olmaz şu konudanda anlaşılabileceği üzere aşırı genetik olarak sığ fikirlilerin olduğu bir yerde oturuyorum maalesef.

Onları da dövün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…