Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

Baştan kimse sormadan söyleyeyim, evet sürücüler ve Windows güncelleştirmelerini yaptım.
Oyunu ilk açtığımda ortalama 110-150 FPS arası bir değer alırken, beş dakika sonrası 60-70 civarı bir FPS almaya başlıyorum. Afterburner'dan gördüğüm kadarıyla ekran kartı kullanımı düştüğü için FPS düşüyor. Sadece bu oyuna özel bu problemi yaşıyorum, diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı kesinlikle yok. Oyun Steam versiyon. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
  • Ryzen 5 5600
  • RTX 3070 Ti
  • Windows 10 Pro
Çözüm:
Bir sürü farklı çözüm izledim denedim hiçbiri işe yaramadı. Sonra C:\Users\Usarname\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players\adv_options.ini dosyası içinde ki ayarları değiştirmem gerektiğini okudum, fakat bende öyle bir dosya yoktu. Dosyaları doğrulatmak, oyun içinden ayar değiştirmek gibi ayarların hiçbiri bu adv_options. İni diye bir dosya oluşturmadı. Kendim metin belgesi oluşturdum olmadı, Arkadşımdan bu dosyanın bir kopyasını aldım ve içinde ki değerleri aynen şu şekilde yaptım:

// Generated by Infinity Ward
Version = 1
VideoMemoryScale = 0.75
RendererWorkerCount = 4
ConfigCloudStorageEnabled = 1

Kaydettim ve salt dosyaya sağ tıklayıp salt okunur tikini açtım. Benim için bu ayar ekran kartı kullanımının %50'lere düşmesini engelledi. Bu sayede eskisi gibi 60-80 arası bir FPS'ye düşüp takılı kalmasını engelledi. Ayar neyi değiştirdi bilmiyorum. Ama 5-6 maç kadar ölüm maçı oynadığımda bir sıkıntı olmadı, umarım olmamaya devam da eder. Başkalarında farklı değerlerde sorunun çözdüğünü okudum. Kimisi RendererWorkerCount = 4 yapmış kimisi, 5 sizde deneyebilirsiniz. Halen test etmeye devam edeceğim bir değişiklik olursa güncellerim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    111,2 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    90,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Baştan kimse sormadan söyleyeyim, evet sürücüler ve Windows güncelleştirmelerini yaptım.
Oyunu ilk açtığımda ortalama 110-150 FPS arası bir değer alırken, beş dakika sonrası 60-70 civarı bir FPS almaya başlıyorum. Afterburner'dan gördüğüm kadarıyla ekran kartı kullanımı düştüğü için FPS düşüyor. Sadece bu oyuna özel bu problemi yaşıyorum, diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı kesinlikle yok. Oyun Steam versiyon. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
  • Ryzen 5 5600
  • RTX 3070 Ti
  • Windows 10 Pro
Çözüm:
Bir sürü farklı çözüm izledim denedim hiçbiri işe yaramadı. Sonra C:\Users\Usarname\Documents\Call of Duty Modern Warfare\players\adv_options.ini dosyası içinde ki ayarları değiştirmem gerektiğini okudum, fakat bende öyle bir dosya yoktu. Dosyaları doğrulatmak, oyun içinden ayar değiştirmek gibi ayarların hiçbiri bu adv_options. İni diye bir dosya oluşturmadı. Kendim metin belgesi oluşturdum olmadı, Arkadşımdan bu dosyanın bir kopyasını aldım ve içinde ki değerleri aynen şu şekilde yaptım:

// Generated by Infinity Ward
Version = 1
VideoMemoryScale = 0.75
RendererWorkerCount = 4
ConfigCloudStorageEnabled = 1

Kaydettim ve salt dosyaya sağ tıklayıp salt okunur tikini açtım. Benim için bu ayar ekran kartı kullanımının %50'lere düşmesini engelledi. Bu sayede eskisi gibi 60-80 arası bir FPS'ye düşüp takılı kalmasını engelledi. Ayar neyi değiştirdi bilmiyorum. Ama 5-6 maç kadar ölüm maçı oynadığımda bir sıkıntı olmadı, umarım olmamaya devam da eder. Başkalarında farklı değerlerde sorunun çözdüğünü okudum. Kimisi RendererWorkerCount = 4 yapmış kimisi, 5 sizde deneyebilirsiniz. Halen test etmeye devam edeceğim bir değişiklik olursa güncellerim.
Sorununuzu çözmek için denediğiniz yöntemler ve elde ettiğiniz sonuçlar gerçekten etkileyici görünüyor. FPS düşüşü, ekran kartı kullanımının azalmasıyla ilgili olduğu için bazı ayar değişiklikleri kesinlikle olumlu sonuç vermiştir. Çözüm önerilerinin yanında biraz daha ince ayar yapabileceğiniz adımları aşağıda listeledim:

Ek Çözüm Önerileri:​

1. Oyun İçi Ayarlar:
- Grafik ayarlarınızı gözden geçirin. Özellikle gölgeler ve dokular gibi performansı etkileyen ayarları gerekli olmadıkça yüksek tutmamaya çalışın.

2. Güç Yönetim Ayarları:
- Windows güç ayarlarından "Yüksek Performans" moduna geçin. Bu, sisteminizin kaynakları en iyi şekilde kullanmasını sağlar.

3. NVIDIA Kontrol Paneli:
- NVIDIA kontrol panelini açın ve "3D Ayarlarını Yönet" bölümünde oyunu bulup maksimum performans için yapılandırın.

4. Arka Planda Çalışan Uygulamalar:
- Oyun oynamadan önce gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarınızın oyuna daha fazla ayrılmasını sağlar.

5. VRAM Kullanımı:
- Oyun sırasında VRAM kullanımı yüksekse, dokuları düşürmek veya çözünürlüğü yeniden değerlendirerek VRAM yükünüzü azaltabilirsiniz.

6. Sıcaklık Sorunları:
- Ekran kartınızın ve CPU'nuzun sıcaklıklarını izleyin. Aşırı ısınma, performans düşüşüne neden olabilir. Temizlik veya ek soğutma çözümleri düşünebilirsiniz.

7. DirectX Ayarları:
- Oyunu DirectX 11 yerine 12 veya tersi olarak deneyin. Farklı DirectX sürümleri performansı etkileyebilir.

8. Anti-Aliasing:
- Bu özelliği düşürmek ya da kapatmak da performans artışı sağlayabilir.

Son Testler:​

Yukarıdaki adımları deneyerek performansınızı test edin. FPS düşüşü devam ederse, indirdiğiniz dosyayı tekrar kontrol edin ve belki de RendererWorkerCount değerini değiştirerek yeni testler yapmayı deneyin.

Herhangi bir değişiklik yaparken dikkatli olun ve oyun sırasında gözlem yapmayı unutmayın. Umarım bu ek öneriler sorununuzu daha fazla azaltmanıza yardımcı olur!