Çok iyi olmayan İngilizce ile tek başına Bosna Hersek’e gidilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan i5 7500F
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 150
  • Etiketler Etiketler
    bosna iyi

i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
Yarın son finalim var ve bütler için 1 hafta ara olacak, o yüzden memlekete dönmeyeceğim. Vakit geçirmek için tek başıma Bosna Hersek’e gideyim diyorum, ilk yurt dışına çıkışım olacak eğer gidersem. İngilizcem çok iyi değil ama kötü de değil, lisede öğretilen İngilizcenin bir tık üstü yani A2 - B1 arası bir şey oluyor sanırım.

Sizce tek başıma çat pat İngilizce ile ilk defa yurt dışına gidilir mi?

Konuşmadıkça alışılmıyor zaten. İngilizcem iyi ama o kadar uzun süredir sesli konuşmadım ve sadece metin odaklı gittim ki ilk konuşmalarımda fena tökezleyip A2 olacağım.

Konuşmadıkça alışılmıyor zaten. İngilizcem iyi ama o kadar uzun süredir sesli konuşmadım ve sadece metin odaklı gittim ki ilk konuşmalarımda fena tökezleyip A2 olacağım.
Benim de konuşma dilim çok kötü, Batuhan Furkan 5'in Hindistan'daki İngilizcesi gibi bir şey.

Benim de konuşma dilim çok kötü, Batuhan Furkan 5'in Hindistan'daki İngilizcesi gibi bir şey.
Konuşup tökezleye tökezleye açılacak işte rahat ol, sakın aksanım kötü falan da diye kötü hissetme. Bütün milletler kendi aksanıyla konuşurken sadece bizim milletimiz aksanından utanıp Amerikan veya İngiliz aksanını taklit etmeye çalışıyor.

benim ingilizce de böyle

Gezip görmek ister insan hem değişiklik olur senin açından. Sonuçta 1 kere göreceksin insanları daha göremezsin salla gitsin he yes de geç.

B1 kadarsa yeter ki konuştukça gelişecek.

Boşnaklar da genel olarak İngilizce bilmiyor. Tek tük Türkçe bilen (Belirli kalıplar ve kelimeleri) esnaflar var hatta Sarajevo’nun çarşı kısmında. Günlük dili A2-B1 seviyede kullanabiliyorsanız karşınızdakiler de genel öyle olacağından bir şekilde anlaşırsınız.

Suho meso, Burek sa sirom, Ćevapi, Tikvanik, Potoplika, Birjan deneyebilirseniz kesinlikle deneyin.

Hocam siz daha önce gittiniz mi?

Hocam siz daha önce gittiniz mi?
Hayır ama ailemin tecrübelerini biliyorum, açıkçası onların da pek İngilizcesi yoktu (A1 anca) ama gayet iyi ve mutlu ayrıldıkları bir gezi geçirmişlerdi, ek olarak ben de Boşnak/Sandžak kökenliyim önerdiğim şeyler direkt kültürümüz olarak evimizde bulunan, yapılan şeyler yani.

Tabii sonra bana aynısı Pendik'te daha ucuz demeyin çünkü Convertible Mark birazcık kur farkından dolayı Bosna'yı pahalı yapıyor .

Gezilecek yerler olarak nereleri önerirsiniz? İnternette birçok yer var ama benim gezmek için 1,5 günüm olacak ve en mantıklı yerleri gezmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…