Çok ses çıkaran fan değişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dalek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 322
  • Etiketler Etiketler
    fan ses

dalek

Başarılı
Bilgisayarımda fanım çok ses çıkarmaya başladı. Hangi fanımın ses çıkardığını tespit ettim. Kasanın ön yüzündeki RGB fanlardan en altdaki. Ben de bunu değiştirmek istiyorum ama hangi fanı almam gerekiyor, her fan uyar mı? Sessiz bir fan istiyorum sizin öneriniz var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar genelde tozdan dolayı ses yaparlar rulmanları bozulmadılarsa, fan temizliği yapmayı denediniz mi?

Kasayla beraber gelen fanları kullanıyorsunuz muhtemelen. Bir de fanlar PSU'ya bağlıysa fanlar son devirde çalışacağı için çok ses yapması normâl.

Fan önerim: Artic P12

Fanlar genelde tozdan dolayı ses yaparlar rulmanları bozulmadılarsa, fan temizliği yapmayı denediniz mi?
Evet fan ve kasa temizliği düzenli olarak yapıyorum. Temizlikten olduğunu düşünmüyorum. Çünkü temizlikten sonra da zaten bu sesi çıkarıyordu ben de uzun süredir ilkel güdülerimle kasaya bir tokat atıp sesi susturuyordum. Fakat son günlerde artık kasaya vursam da bu ses kesilmemeye başladı, kesilse bile 20 saniye sonra tekrar fan ses çıkarmaya devam ediyor ve çok rahatsız olmaya başladım.

Kasayla beraber gelen fanları kullanıyorsunuz muhtemelen. Bir de fanlar PSU'ya bağlıysa fanlar son devirde çalışacağı için çok ses yapması normâl.

Fan önerim: Artic P12
Evet kasa ile beraber gelen fanı kullanıyorum. Kasanın modeli sanırım Powerbooster, üzerinde tek yazı o ve googlede arattığımda benzer kasalar çıktı. Ama diğer arkadaşın dediği gibi bu fanların boyutunu falan bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?

Hocam fan kaç yıllık? Tozunu alın deneyin olmazsa yağlayın (YouTube videoları var oradan bakıp yapabilirsiniz) olmazsa ise aynı fandan 1tane alın yerine takın.

Hocam fan kaç yıllık? Tozunu alın deneyin olmazsa yağlayın (YouTube videoları var oradan bakıp yapabilirsiniz) olmazsa ise aynı fandan 1tane alın yerine takın.
bilgisayar 4,5 yıllık yaklaşık fanlar da o yaştadır. Yağlamayı da denedim de yok çözülmüyo elimle bile çevirdiğimde fandan garip ses geliyor, bozuldu sanırım.

En basitinden ölçebilirsin, uçtan uca 12cm geliyorsa 120mm fan alman gerekir, 14cm ölçersen 140mm.
Örnek görsel:

Eki Görüntüle 49789
teşekkür ederim, bir ölçeyim ona göre alayım o zaman eğer başka dikkat etmem gereken bir husus yoksa tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…