WhatsApp Çöktü mü?

Alışkanlık oldu, ilk düşündüğümüz şey yasaklanma ihtimali.

Wi-Fi geçtim düzeldi. Vodafone pişmanlıktır.

Hocam Turkcell mi kullanalım ne yapalım?
Vodafone de çekmiyor.
Türk Telekom'a da para kazandırmak istemiyorum. Of of. Sözde 3 şirket ama rekabet yok hepsi tek şirket gibi. Arka planda milleti soymak için anlaşıyorlar. (sanırım)

Vodafone ve Türk Telekom baz istasyonlarında Transmisyon şebeke de Nokia kullanıyor, kötü. En iyi saha Huawei. Turkcell Huawei kullanıyor ve Trasmisyon-backhoul, Acsses, Edge tarafında sürekli konfigüre ederek, geliştiriyorlar. En iyi kalite genelde Turkcell'de oluyor. Tabi başka durumlarda var. Diğer şirketlerin yatırımı mobil tarafta iyi değil maalesef. Turkcell bu alanda dominant.

Hocam Turkcell önceden 200+ Mbps veriyordu. Artık 30 Mbps'ye limitlemişler mi ne 29.9 Mbps'yi geçmiyor. Upload zaten vermiyorlardı. Annemin hattından test ettim. Turkcell plantiumlu ona rağmen hız yavaş. Kaç defa ekiplere ilettik dediler kimsenin bir şey yaptığı yok.
O sebeple artık Turkcell kullanmıyorum.

Artık hiçbir çok da bir şey yapmıyor. Anlaşmışlar, pastayı ortak üleşiyorlar. İnsanlar mecbur hat kullanacak yani.

QoS uygulamışlardır, Backhaul Switch'te. Fiberle besleme yapabilirler ileriki günlerde. Bir çok bölgede geçmişlerdi normalde. Telekom, Vodafone'da fiberle beslenen SM'ler daha düşük.

Artık hiçbir çok da bir şey yapmıyor. Anlaşmışlar, pastayı ortak üleşiyorlar. İnsanlar mecbur hat kullanacak yani.
Tam öyle sayılmaz. Bütün şirketlerin transmisyonları farklı. Kullanılan BBU/RRU, RL antenleri dahil. Ericsson ve Nokia çok kötüydü mesela. Çin tarafını pek sevmesem de bu tarz Transmisyonlarda yetenekleri daha fazla olduğu için, iyi denilebilir. İleriye dönük tek sıkıntı 5G'ye geçince (geçebilirsek) kotalı tarifeler kaldırılmalı, kaldırılırsa da fiyatlar çok yükselir. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal gibi durum var

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…