Colin McRae: Dirt grafik modu

2021 yılında Colin McRae: Dirt oyununa grafik modu yapmıştım, bizim forumdakiler için burada paylaşıyorum. Yeni getirdiğim güncelleme ile piyasaki en iyi Colin McRae Dirt grafik moduna dönüştü. Eğer bu oyunu oynamayı düşünüyorsanız, bu moda göz atabilirsiniz.

İndirme linki
Modu buradan indirebilirsiniz.

Bu mod ne yapıyor?
Kendi efekt dosyalarımı kullanarak oyunun renklerini ve efektlerini ayarlayabiliyorum. Böylece hiçbir "post processing" efekti kaybolmadan güzel bir görüntü elde edebiliyorum.

Mod özellikleri:
-Daha iyi renklendirme!
-Absürt "bloom" efekti artık yok!
-Hiçbir "post processing" efektini yok etmiyor!

Nasıl yüklenir?
Dirt oyunun dosyasını bulup "tracks" ve "postprocess" dosyalarını mod ile değiştirin.
Modu beğenirseniz buraya yazmayı unutmayın, iyi günler diliyorum.

Screenshot_2024-11-25_00-30-31.webp

Son düzenleme:
Güzel rehber teşekkürler.
Bu grafik modları yapılırken nasıl yapıldığını hep çok merak etmişimdir. Bu tarz oyunlar veya GTA 5, Minecraft gibi oyunlarda grafik modu (shader) nasıl yapıyorsunuz? Mesala Mc için mod yapıyordum bende ama olan modelleri değiştirip oyuna eklemek gibi şeylerdi. Bu tarz grafik modlarının nasıl yapıldığını basitçe söyleyebilir misin?

Güzel rehber teşekkürler.
Bu grafik modları yapılırken nasıl yapıldığını hep çok merak etmişimdir. Bu tarz oyunlar veya GTA 5, Minecraft gibi oyunlarda grafik modu (shader) nasıl yapıyorsunuz? Mesala Mc için mod yapıyordum bende ama olan modelleri değiştirip oyuna eklemek gibi şeylerdi. Bu tarz grafik modlarının nasıl yapıldığını basitçe söyleyebilir misin?

Eski Codemasters oyunlarında bunu yapmak aşırı zor değil açıkçası. Özellikle bu oyunda efekt ve ışıklandırma dosyaları bayağı açık. Değerler Notepad++ gibi programlar ile istendiği gibi düzenlenebiliyor.

Ama değerler tam ne yapıyor falan bulmak ve tüm pistlere ayrı ayrı uğraşıp yapmak bayağı uğraştırıcı. Bu oyunda 70 tane dosya ayarlamak zorunda kaldım menü ve pistler için. GRID her piste tek bir efekt dosyası koyduğundan o oyunda iş daha kolaydı.

Son düzenleme:
Guzel rehber, elinize saglik. Bahsi gecen ''hardwaresettings_config.xml'' dosyasi uzerinden yanilmiyorsam yansimalarin kalitesini de biraz da olsa ''envmap'' degerini <envmap faces="6" size="1024" forceBilinear="true" /> boyle yaparak arttirabilirsiniz. Komutu DIRT 2'den aldim ama neredeyse ayni motorda calisiyorlar zaten, uyumlu olmasi lazim. Garip olarak bu DIRT'deki bloom efekti DIRT 2'de de vardi ama ondaki bloom efekti hostu ve buradaki kadar garip ve rezil degildi.
Eski Codemasters oyunlarında bunu yapmak aşırı zor değil açıkçası.
Hala oyle. Hatta config dosya adi bile hala ''hardwaresettings_config.xml'' ornegin GRID Legends'da. : D
Özellikle bu oyunda efekt ve ışıklandırma dosyaları bayağı açık. Değerler Notepad++ gibi programlar ile istenilen gibi düzenlenebiliyor.
Her ne kadar su anda ruhsuz bir firma tarafindan satin alinmis halde olsa bile Codemasters motor yapma islerinde firma isimlerinin hakkini kesinlikle verdi ve hala veriyor aslinda, GRID Legends 8. nesil konsollarda bile stabil performans veriyor. Gecen DIRT 2 girdim, oyun 2009'dan ve DX11 bu vakitte yeni cikmasina ragmen oyunun DX11 surumu hala enfes gozukuyor ve enfes calisiyor, hatta su fizikleri DIRT Rally 2.0'a tas cikarir bile diyebilirim. Her sey koklenmis halde ustune 16xQ CSAA acik halde 160-170 civarlarinda geziyorum, hem de GPU %1 bile bosta degil, harbiden ''kod ustasi'' adamlar.
Ama değerler tam ne yapıyor falan bulmak ve tüm pistlere ayrı ayrı uğraşıp yapmak bayağı uğraştırıcı.
Degerler bayagi kisa ve net ya bence. Hatta az bile deger var config dosyasinda oyunun grafiklerine gore. Bu oyunda EGO degil Neon Engine kullandiklari icin renk ayari yapmak icin tek tek pistleri modifiye etmek gerektigini duymustum, oldukca ugrastirici evet.

Guzel rehber, elinize saglik. Bahsi gecen ''hardwaresettings_config.xml" dosyasi uzerinden yanilmiyorsam yansimalarin kalitesini de biraz da olsa "envmap" degerini <envmap faces="6" size="1024" forceBilinear="true" /> boyle yaparak arttirabilirsiniz. Komutu Dirt 2'den aldim ama neredeyse ayni motorda calisiyorlar zaten, uyumlu olmasi lazim. Garip olarak bu Dirt'deki bloom efekti Dirt 2'de de vardi ama ondaki bloom efekti hostu ve buradaki kadar garip ve rezil değildi.

Hala oyle. Hatta Config dosya adi bile hala ''hardwaresettings_config.xml" ornegin Grid Legends'da: D

Her ne kadar su anda ruhsuz bir firma tarafindan satin alinmis halde olsa bile codemasters motor yapma islerinde firma isimlerinin hakkini kesinlikle verdi ve hala veriyor aslinda, Grid Legends 8. nesil konsollarda bile stabil performans veriyor. Gecen Dirt 2 girdim, oyun 2009'dan ve DX11 bu vakitte yeni cikmasina ragmen oyunun DX11 surumu hala enfes gozukuyor ve enfes calisiyor, hatta su fizikleri Dirt Rally 2.0'a tas cikarir bile diyebilirim. Her şey koklenmis halde ustune 16xq csaa acik halde 160-170 civarlarinda geziyorum, hem de GPU %1 bile bosta degil, harbiden "kod ustasi" adamlar.

Degerler bayagi kisa ve net ya bence. Hatta az bile deger var Config dosyasinda oyunun grafiklerine gore. Bu oyunda ego degil neon Engine kullandiklari icin renk ayari yapmak icin tek tek pistleri modifiye etmek gerektigini duymustum, oldukca ugrastirici evet.

Adamlar cidden optimizasyon işini güzel beceriyor. Dirt 3'de ben Intel HD 4400'lü sistemde neredeyse ayarları fullüyorum.

Hardwaresettings oyunun grafik ayarlarını ayarlıyor bununla bayağı çılgın şeyler yapılabiliyor. Bir ara Dirt Rally'de yolları PS1 yolu gibi yapıp ağaçları yok etmiştim.

Effect ve lighting dosyaları da pistlerin ham ışıklandırmasını ve post process efektlerini ayarlıyor. Değerler düzgün açıklanmış olsa da, tam olarak hangi oranda ne değer vermek lazım onu bilmeye çalışmak uğraştırıcı.

Hem de efekt dosyalarında farklı kamera açıları için de farklı değerler girilebiliyor. Her şey aynı olsun istersen aynı değeri 3 kere giriyorsun. 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt