Colorful Plus V15 yerine 10.000 TL bütçede DDR5 anakart tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan buscopan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
Bütçe
10.000 TL

buscopan

Uzman
Elimde Colorful Plus WiFi V15 var, PVX532G64C32K RAM'lerim de.

Bu ne kadar uğraştıysam ve burada da sağ olsun yardımcı oldular ama RAM MHz'yi bir türlü düzgün ayarlayamadım. En son 6000 MHz aldık ama arada sırada geri stok duruma dönüyor. Anakartı kırasım geliyor.

Sizden ricam, bana bildiğiniz sıkıntısız bir anakart varsa önermeniz. Sadece oyun oynuyorum.

Sistemim:
  • RTX 5080 Zotac
  • R7 7800X3D
  • MSI Spatium 2 TB

Colorful hala adam olmuş ve kendini ispatlamış bir anakart değil, şikayeti bol.

Çin iyi güzel atılımlar yapıyor ama hala daha amatörler.

ASML'den 5nm makineyi arakladılar oralarda bir fırıldaklıklar döndü de ABD küstü, bunu unutmayacağım falan dedi fistan yılan hikayeleri tam gaz devam, bir Memoli'miz eksik.

7800x3D çok PPT çekmez ama gene de eşeği sağlam kazığa bağlamak gerek o yüzden bilindik markalardan şaşmayın.

Anakart, bilgisayarın iskelet sistemidir, organları iskeletin üstüne/içine yerleştirirsiniz.

Anakart inşaatın kabasıdır, demiri/betonu sağlam olmalıdır.

Sağolasın çekiyorum siparişi

Altına imza atarım öyle güzel anlatmışın hocam, bana bunu söyleyen biri olaydı keşke colorfula bulaşmazdım

Sağ olasın çekiyorum siparişi

Altına imza atarım öyle güzel anlatmışın hocam, bana bunu söyleyen biri olaydı keşke colorfula bulaşmazdım

Başka taraflarda böyle ucuz anakartları öven ve sürekli aldırtan bir tayfa var, sanki hani affiliate/iş ortaklığı almış gibi davranıyorlar ve çok agresifler. Ben ömrümde böyle ölümüne savunan bir tayfa görmemiştim o yüzden zaten işkillendim. 20+yıldır en bilindik DH'de bile yoktu yani.

Neden?

Çin pazar payını artırmak için her türlü dalavere işine giriyor içeriden. Türkiye ve sonrasında Avrupa'ya açılmak için. Para bile sayıyor olabilir yani bilemezsin her şeyi beklerim Çin hükumetinden. Adamlara en kral beton koy yasa bu de, 1 günde biz bunu deleriz der.

Sağ olasın çekiyorum siparişi

Yalnız bazı konularda önden laf söylemek şart: B850M Force RAM overclock konusunda iyi bir anakart, VRM soğutması da var fakat geri kalan özelliklerden kısılmış. 3 kuruşa 5 köfte yok anakartı, oradan aldım buradan verdim hikayesi.

Çok USB bağlamıyorsan, 1 tane işte SSD bağlarım bir klavye fare vs işimi görür diyorsan süper

Senin önereceğin varmı hocam

Senin önereceğin var mı hocam

Bütçe dar olduğu için önereceğim maalesef yok. MSI Pro anakart önerenler falan olur PCI Express 4.0'dır o fena değildir ama gerçekten 5080'li 7800X3D'li anakarta ben önermem yani. Sen zaten minimum olan anakartı almışsın B850M Force ile.

Zotac 5080 Solid Core OC mi-yoksa Solid OC mi?

Yeşil forumda çok var bunlardan. Colorful anakart önerip duruyorlar. Aynı ekip sadece belli markaları öneriyor. Bir keresinde 4 kişi bir olup KTC monitör almak istemeyen konu sahibini linçlemişlerdi.

İfadeler: X99
Solid core düz olan, bütçe esner hocamda benim oc flan yapıcak halim yok, işten gelip arkadaşlarla flan apex yada kejıl 2 saat anca takılıyorum hikayeli oyunlarda sadece kararlı bir sistem istiyorum

Solid Core düz olan, bütçe esner hocamda benim OC flan yapacak halim yok, işten gelip arkadaşlarla flan Apex'ya da kejıl 2 saat anca takılıyorum hikayeli oyunlarda sadece kararlı bir sistem istiyorum

Solid Core OC versiyonu vatan bilgisayarda normal versiyona göre daha ucuz, bir saçmalık vardı orada.

Başka yerden aldıysan da UV+Performans için konular açtım lüzum olur ben denerim diyorsan oraya yönlendirelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…